You, the petitioner
Foto petitie lichter

Het vertrouwde papieren treinkaartje weer terug

108 signatures

Met het papieren treinkaartje was reizen met de trein ontzettend makkelijk en prettig. Geen gedoe met in- en uitchecken, geen vervelende (financiële) verrassingen, gewoon een enkel kaartje kopen, dat was alles wat je hoefde te doen. We willen dus graag het oude vertrouwde papieren treinkaartje weer terug.

Petition

We

Voorstanders van het normale papieren treinkaartje zonder chip

 

observe

  • Met het papieren treinkaartje heb je voor aanvang van een reis altijd een 100% duidelijk zichtbaar bewijs van betaling in handen, duidelijk voor zowel de reiziger als voor de controleur.
  • Je hoeft dus alleen maar van te voren een enkel kaartje te kopen en daarna kun je zorgeloos naar je bestemming reizen zonder gedoe met voortdurend in- en uitchecken of discussies over al dan niet goed gelukte inchecks.
  • Ook is het papieren treinkaartje privacyvriendelijk; het schendt niet de privacy.
  • Het papieren treinkaartje ‘werkt’ bovendien altijd en heeft geen last van storingen.
  • Daarnaast weet je van te voren precies hoeveel je moet betalen, dus geen financiële verrassingen.

 

and request

  • Om het reisgemak, reisplezier en de privacy weer terug te geven aan de treinreiziger zodat deze weer met plezier in Nederland met de trein kan gaan reizen.
  • Vriendelijk verzoek om samen met de Staatssecretaris en de vervoersmaatschappijen het papieren treinkaartje dat in 2014 is afgeschaft, zonder chip en zonder in- en uitcheckverplichting, weer in te voeren.
  • Ook graag de versie met 40% korting voor treinreizigers met een kortingsabonnement.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2020-10-21 
Lead petitioner:
M. Pietersma 
Website:

History

Signatures