U, de petitionaris
Foto petitie lichter

Het vertrouwde papieren treinkaartje weer terug

108 ondertekeningen

Met het papieren treinkaartje was reizen met de trein ontzettend makkelijk en prettig. Geen gedoe met in- en uitchecken, geen vervelende (financiële) verrassingen, gewoon een enkel kaartje kopen, dat was alles wat je hoefde te doen. We willen dus graag het oude vertrouwde papieren treinkaartje weer terug.

Petitie

Wij

Voorstanders van het normale papieren treinkaartje zonder chip

 

constateren

  • Met het papieren treinkaartje heb je voor aanvang van een reis altijd een 100% duidelijk zichtbaar bewijs van betaling in handen, duidelijk voor zowel de reiziger als voor de controleur.
  • Je hoeft dus alleen maar van te voren een enkel kaartje te kopen en daarna kun je zorgeloos naar je bestemming reizen zonder gedoe met voortdurend in- en uitchecken of discussies over al dan niet goed gelukte inchecks.
  • Ook is het papieren treinkaartje privacyvriendelijk; het schendt niet de privacy.
  • Het papieren treinkaartje ‘werkt’ bovendien altijd en heeft geen last van storingen.
  • Daarnaast weet je van te voren precies hoeveel je moet betalen, dus geen financiële verrassingen.

 

en verzoeken

  • Om het reisgemak, reisplezier en de privacy weer terug te geven aan de treinreiziger zodat deze weer met plezier in Nederland met de trein kan gaan reizen.
  • Vriendelijk verzoek om samen met de Staatssecretaris en de vervoersmaatschappijen het papieren treinkaartje dat in 2014 is afgeschaft, zonder chip en zonder in- en uitcheckverplichting, weer in te voeren.
  • Ook graag de versie met 40% korting voor treinreizigers met een kortingsabonnement.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
21-10-2020 
Petitionaris:
M. Pietersma 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen