U, de petitionaris
972f9c87 4183 4241 b5b6 dad8cd1063a4

HET PAARD VAN SINTERKLAAS HEET AMERIGO

Helaas, petities.nl is voor petities aan de overheid en dergelijke monopolisten. Uw petitie gaat over televisie-inhoud. De overheid gaat daar niet over, dat is aan de omroepen. Als u de mediawet wilt veranderen (waar onder andere in staat hoeveel procent van de zendtijd er wat voor soort programma's moet worden uitgezonden door de publieke omroep) dan kunt u wel een petitie starten.

Als u toch een petitie aan een omroep/bedrijf wilt richten (waar ze normaal niks mee doen), dan kunt u een andere petitiewebsite gebruiken. Op http://petities.pagina.nl staan een aantal alternatieven genoemd.


Na de zinloze discussie of dat zwarte piet racistisch is of niet. Veranderd de NTR het Sinterklaasfeest op alle fronten waar dat mogelijk is. De traditionele stoomboot mag de loods in en maakt ruimte voor een stoomtrein omdat het nieuwe paard van Sinterklaas watervrees heeft. Even over dat nieuwe paard. Die heet ineens O Zo Snel? Het paard van Sinterklaas heet Amerigo, niet O Zo Snel. Waar is ons oude vertrouwde schimmel? En het is zowel achterbaks als abnormaal dat de NTR denkt een jarenlange traditie voor iedereen op deze manier te veranderen. Wie moet hier nu is een keer tussen gaan zitten? De NPO? Of misschien toch de overheid?

Petitie

Wij

Nederlanders

 

constateren

Dat de NTR het Sinterklaasfeest op allemaal verschillende fronten probeert te veranderen. Met bijvoorbeeld: - In plaats van de stoomboot, een stoomtrein - Geen Amerigo meer, maar O Zo Snel - Geen zwarte pieten, amper roetveeg pieten, maar eigenlijk alleen maar witte pieten - Sinterklaas komt niet eens met het paard door de stad heen? - Sinterklaas gaat met een noodgang de stad door en heeft helemaal geen tijd voor de kinderen. Sinterklaas heeft geen haast?

 

en verzoeken

Dat de Tweede kamer. Of een andere overheidsinstantie hier is een keer daadwerkelijk gaat ingrijpen. De zwarte pieten discussie gaat het ons niet eens zozeer om. Het feit dat alles ineens veranderd word kan gewoon niet.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
15-02-2020 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
--  

Geschiedenis

Ondertekeningen