You, the petitioner
Vlag nederland rechtformaat 4

Het Nederlands centraal eindexamen op VWO moet anders

3 signatures

Het Nederlands eindexamen op het VWO toetst niet hoe goed je de taal beheerst maar hoe goed je een tekst kan analyseren volgens de regels van het Cito. Talloze leraren, schrijvers en leerlingen vinden al jarenlang dat dit anders moet. Onderteken daarom deze petitie als je deze mening deelt!

Petition

We

Alle eindexamenklassen 2016 van het VWO

 

establish that:

Het hele examen Nederlands VWO 2016 was waardeloos. Ten eerste was het te lang, je kon 66 punten halen terwijl de examens van voorafgaande jaren 48-60 punten telden. Daarnaast waren er genoeg vragen waarop het antwoord van alles kon zijn, en dan is het maar geluk hebben of jij de tekst hetzelfde hebt geïnterpreteerd zoals het correctiemodel van het Cito voorschrijft.

 

and request

dat er eindelijk iets verandert aan hoe het vak Nederlands wordt getoetst. Hoe het er op dit moment aan toe gaat is oneerlijk voor de examenkandidaten en doet geen recht aan het vak Nederlands.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2016-08-12 
Lead petitioner:
Putuh Hidayat 
Website:

History

Signatures