U, de petitionaris
Vlag nederland rechtformaat 4

Het Nederlands centraal eindexamen op VWO moet anders

3 ondertekeningen

Het Nederlands eindexamen op het VWO toetst niet hoe goed je de taal beheerst maar hoe goed je een tekst kan analyseren volgens de regels van het Cito. Talloze leraren, schrijvers en leerlingen vinden al jarenlang dat dit anders moet. Onderteken daarom deze petitie als je deze mening deelt!

Petitie

Wij

Alle eindexamenklassen 2016 van het VWO

 

constateren dat:

Het hele examen Nederlands VWO 2016 was waardeloos. Ten eerste was het te lang, je kon 66 punten halen terwijl de examens van voorafgaande jaren 48-60 punten telden. Daarnaast waren er genoeg vragen waarop het antwoord van alles kon zijn, en dan is het maar geluk hebben of jij de tekst hetzelfde hebt geïnterpreteerd zoals het correctiemodel van het Cito voorschrijft.

 

en verzoeken

dat er eindelijk iets verandert aan hoe het vak Nederlands wordt getoetst. Hoe het er op dit moment aan toe gaat is oneerlijk voor de examenkandidaten en doet geen recht aan het vak Nederlands.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
12-08-2016 
Petitionaris:
Putuh Hidayat 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen