U, de petitionaris

Het aan banden leggen van draaiorgel overlast in de binnenstad

3 ondertekeningen

Volgens Gemeentelijke regels mag je als straatartiest niet zo maar met een uitversterkt instrument op straat staan, om overlast voor omwonenden en winkelende mensen te voorkomen. Er wordt helaas niets gezegd over het draaiorgel, dat tegenwoordig vrijdag, zaterdag en zondag in het centrum staat. Het volume en de klank van het draaiorgel is echter vele malen harder en scheller dan een gemiddelde versterkte gitaar op normaal volume! Het draaiorgel veroorzaakt dus wel degelijk overlast voor omwonenden (die op het moment ook veel thuiswerken) + voor veel winkelende mensen - gezien veel geërgerde reacties van de meeste voorbijgangers.

Verbieden gaat misschien te ver, maar aan banden leggen van deze overlast is zeker nodig.

Petitie

Wij

Inwoners en bezoekers van Zwolle die draaiorgelmuziek overlast vinden.

 

constateren

Geluidsoverlast van draaiorgel in binnenstad Zwolle, op maar liefst 3 dagen per week.

 

en verzoeken

De gemeente de regels aan te scherpen, speeltijd terug te brengen naar 1 dag per week in het weekend + 15 min. speeltijd per plek te koppelen aan ten minste 500 meter (i.p.v. de huidige 200 meter).

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Zwolle 
Petitieloket:
Einddatum:
12-02-2021 
Petitionaris:
Annelieke Vleugel  
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen