U, de petitionaris
Strandje overdag

Help mee het strandje bij de stadsbrug Kampen te herstellen

1.458 ondertekeningen

Misschien wel een van de mooiste locaties van Kampen: het strandje bij de stadsbrug. Uitzicht over de IJssel en het historische stadsfront. Een plek om tot jezelf te komen, om trots op te zijn en van te genieten. Laten we in 2022 het strandje herstellen zodat de volgende generaties dit ook kunnen!

Petitie

Wij

Burgers van de gemeente Kampen en liefhebbers van het Kamper strandje (naast de stadsbrug)

 

constateren dat:

  • Dat de prachtige locatie van het Kamper strandje door plaatsing van het drijvende hek en het enorme terras van Hanzepaviljoen, niet meer dezelfde beleving gaf in 2021.
  • Ook de ingestelde openingstijden en hekwerken rondom het terrein doen afbreuk aan het gevoel van vrijheidsbeleving.
  • Dat is erg jammer en onnodig. Het één hoeft het ander niet uit te sluiten.
  • Horeca aan het Kamper strandje: oké. Herhaling van 2021: nee!

 

en verzoeken

  • Geen drijvend hek aan de oever, maar drijflijnen verderop tussen de pieren. Zo kan men op veilige afstand van de vaargeul een frisse duik nemen;
  • Plaatsing van een afvalbak die groot genoeg is voor het aantal bezoekers, en regelmatige lediging hiervan;
  • Verwijdering van hekwerken en poorten: natuurlijke situatie en vrije toegang herstellen;
  • Verkleining terras Hanzepaviljoen voor betere balans tussen natuur en horeca.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Kampen 
Petitieloket:
Einddatum:
09-01-2023 
Antwoord verwacht:
14-05-2023 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
Paulien Korenberg 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Vanavond, 19.15 uur aanbieden petitie

Dag allemaal,

Vanavond is het zover... We kunnen de petitie aanbieden aan onze burgemeester.

+Lees meer...

Komt u ook? We zijn welkom om 19.15 uur. De brief van ons burgerinitiatief heeft de raad naast zich neergelegd. Op 19 maart wordt verder gesproken over de pilot van Paviljoen Hanzezicht, het lijkt er op alsof dat nu het enige is wat nog van belang is om te bepalen wat er al dan niet moet gebeuren met het gebied. Laten we hopen dat de mensen die ons vertegenwoordigen, ook onze belangen in het oog houden!

Een zonnige groet op deze druilerige dag van Marjoleine de Vries en Paulien Korenberg

16-02-2023

Ongelooflijk maar waar

Ondertekenaars en medegedupeerden,

Zoals het nu lijkt, kunnen we niet op 11 januari de petitie aanbieden en uw stem laten horen.

De petitie zou via inspreekrecht bij de commissievergadering van 11 januari worden aangeboden, zodat wij direct vragen konden stellen over de gang van zaken rondom onze geliefde plek (het strandje) naast de stadsbrug.

+Lees meer...

Nu is deze afspraak tegengehouden door het zgn. "presidium". Dit is een extra commissie die bepaalt welke punten op de agenda van de raadscommissies komen - en laat nu net het inspreekrecht, waar we in principe allemaal recht op hebben, er niet zijn als een punt niet op de agenda staat. Het 'open' inspreekrecht blijkt een wassen neus.

Men wil de evaluatie van het stadsstrand afwachten, terwijl wij juist van mening zijn dat deze kwesties besproken moeten worden vóórdat die evaluatie afgerond is. Ondertussen is in december wel een belangrijke vergunning verleend die voortzetting van de situatie van de afgelopen twee jaar mogelijk maakt, terwijl over precies dat onderwerp (de natuur) nog een rechtszaak loopt. Wij hebben hier zo onze bedenkingen bij.

Vandaag sluiten wij de petitie officieel. We hebben ook een brief voor de raadsleden van de gemeente gemaakt om het burgerinitiatief voor herstel van het strand in werking te zetten. Die brief is straks te vinden op facebook. `

Tot 10 januari is het mogelijk om ons uit te spreken bij de gemeente. Helpt u mee?? U denkt misschien, maar ze wéten het toch allang... Ja dat begrijpen wij. En toch heeft het zin.

Wij houden u op de hoogte!

09-01-2023

Oproep! En informatie over de getekende petitie.

Beste liefhebbers van het Koeienstrandje,

Dit voorjaar hebt u de petitie ondertekend om het Kamper Stadsstrand te herstellen. We hebben ontzettend veel mensen gesproken die blij waren dat er 'iets' gebeurde.

+Lees meer...

Omdat de petitie door zoveel mensen werd gesteund en zoveel bekendheid kreeg, hoopten wij dat de zomer van 2022 er anders uit zou zien dan die van 2021. Maar helaas! Hoewel het terras van Paviljoen Hanzezicht af en toe best gevuld was, bleef de ligweide aan de oever van IJssel akelig leeg. Dit bewijst in onze ogen dat het Kamper Stadsstrand echt weer verpest was voor de vele mensen die er zo gek op zijn. Maar dat zegt nog niets over de toekomst!

Wij zullen de petitie op 11 januari 2023 officieel aanbieden bij de raadscommissie. In de tussentijd willen wij jullie allemaal aanmoedigen om nog een keer actief via internet uit te spreken wat u vindt, en dit bericht ook te delen met mensen die een mening of informatie hebben over de situatie.

Er wordt momenteel namelijk bij de gemeente gewerkt aan een eindevaluatie van Paviljoen Hanzezicht. De proefperiode 2021/2022 is voorbij, en er komt een oordeel van onze gemeenteraad. Nu is dus hét moment om opnieuw in actie te komen en te laten weten dat wij ons vertrouwde strand terug willen – zonder hekken, beton, blubber en sluitingstijden. Dit kan via stadsstrand@kampen.nl of via de facebookpagina van Gemeente Kampen: https://bit.ly/3WDi8k0.

Helpt u mee?? Het heeft absoluut zin als u massaal aan de gemeente laat weten wat u vindt! Wanneer wij allemaal onze stem laten horen, kan en zal de boodschap niet worden genegeerd.

Wij starten tevens een burgerinitiatief, met als doel het gebied te herstellen in haar historische staat. Een burgerinitiatief houdt in dat inwoners, de gemeenteraad verzoeken iets te besluiten. In dit geval dat er moet worden gezorgd voor de bescherming van cultureel erfgoed en tevens Natura2000 gebied. Staat u hier achter? Wij horen het graag.

We wensen u allen fijne feestdagen en een zonnig 2023!

Vriendelijke groet, Marjoleine de Vries en Paulien Korenberg

24-12-2022