U, de petitionaris

Help Lorenzo in Edam en Volendam

496 ondertekeningen

10 mei jongsteleden verscheen er in de NIVO een reactie van de politie op de onrust rond een verwarde jongeman in onze gemeente. De strekking van dit bericht was dat deze jongeman meer hulp nodig heeft dan alleen politie-inzet. Waarom wordt deze hulp hem nog niet geboden? Waarom moet het eerst fout gaan?

Petitie

Wij

De inwoners van Edam-Volendam

 

constateren dat:

  • De verwarde jongeman die voor onrust zorgt in onze gemeente is inmiddels vaak genoeg in aanraking geweest met de politie en verstoort de openbare orde.

  • Hij loopt met ontbloot geslachtsdeel rond, steelt, gooit ramen in, schreeuwt letterlijk om hulp en valt kinderen lastig.

  • Meerdere kinderen geven aan bang voor hem te zijn en zich bedreigd te voelen.

  • Hij heeft professionele hulp nodig, die hem nu niet gegeven wordt.

  • Hij zwerft rond op straat en wordt nergens écht geholpen.

  • De burgemeester kan alle vormen van verplichte zorg opleggen die de Wvggz kent, zoals: gedwongen behandeling of medicatie, het beperken van bewegingsvrijheid, insluiting, toezicht en opname.

 

en verzoeken

  • help deze persoon zo snel mogelijk en wacht niet tot het echt fout gaat, in welke vorm dan ook.

  • de burgemeester of wethouder de bevoegdheid te geven om een crisismaatregel in de verplichte ggz te verlenen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Edam-Volendam 
Petitieloket:
Einddatum:
23-05-2023 
Petitionaris:
M. Veerman 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Overhandiging petitie

Beste ondertekenaars,

Wat hebben we een hoop handtekeningen verzameld met elkaar, wel 489 om precies te zijn. Afgelopen vrijdagochtend (9-6-2023) is de petitie overhandigd aan de heer Klein, communicatieadviseur van Gemeente Edam-Volendam.

Op het moment blijken er meerdere trajecten te lopen betreffende Lorenzo, maar nog altijd op vrijwillige basis.

+Lees meer...

Details konden uiteraard niet gedeeld worden i.v.m. privacy. Door de petitie lijkt er nog meer urgentie op de situatie te komen liggen. De burgemeester was op dit moment niet aan het werk, maar komende week hervat zij haar werkzaamheden. De petitie zal naar alle waarschijnlijkheid woensdag aan haar overhandigd worden door de heer Klein of collegae.

Wij kunnen snel een officiële reactie verwachten, aangezien daar op aangedrongen is. Hiervan krijgen jullie uiteraard ook een update. Hopelijk wordt onze stem d.m.v. deze petitie serieus genomen en wordt Lorenzo zo snel mogelijk geholpen op een passende manier.

Met vriendelijke groet,

M. Veerman

10-06-2023