U, de petitionaris

Handen af van teruggave BPM in het zorgvervoer

1.049 ondertekeningen

Het kabinet is van plan om de teruggave van de Belasting Personenvoertuigen en Motorvoertuigen (BPM) voor taxi en zorgvervoer af te schaffen, het effect is een kostenstijging van 13,9%, dit zal de kwetsbare groepen treffen en leiden tot verschraling van zorgvervoer. Handen af van het zorgvervoer!

Petitie

Wij

als belangenorganisaties en alle betrokkenen bij het taxi en zorgvervoer

 

constateren dat:

  • Het kabinet is van plan om de teruggave van de Belasting Personenvoertuigen en Motorvoertuigen (BPM) voor taxi en zorgvervoer af te schaffen

  • het effect is een kostenstijging van 13,9%

  • dit zal grote gevolgen hebben voor de kwantiteit en kwaliteit van het taxi en zorgvervoer.

  • De duurzaamheidsdoelstelling van het kabinet is lovenswaardig maar op dit moment door gebrek aan de juiste voertuigen niet uitvoerbaar.

  • De kostenverhoging zal een extra bezuiniging betekenen op vervoer, budgetten bedoeld voor het vervoer van kwetsbare groepen kunnen hierdoor niet besteed worden aan vervoer.

 

en verzoeken

het besluit terug te draaien en de teruggave BPM voor het taxi en zorgvervoer te handhaven zodat budgetten voor vervoer van kwetsbare groepen ook daadwerkelijk gebruikt worden voor vervoer.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Einddatum:
01-12-2018 
Petitionaris:
KNV Taxi en zorgvervoer , FNV Taxi, CNV 
Organisatie:
KNV, FNV, CNV, SFT, AIM 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen