U, de petitionaris
Screenshot 2019 08 24 18 17 23 1

Handen af van Spoorlijn Elst-Tiel

11 ondertekeningen

De Nederbetuwe doet momenteel een belachelijk onderzoek om de spoorlijn Elst-Tiel te gaan vervangen door een busbaan. Dit is uitermate absurd en onacceptabel! De trein doet het perfect, wordt goed gebruikt. Met een busbaan zal men moeten overstappen, het kan niet net zoveel reizigers meenemen als de trein, en zal de reistijd en milieuvervuiling toenemen. Niet te vergeten: er zal heel veel geld verloren gaan aan dit belachelijke plan. Dus kortom: verwijs dat plan onmiddelijk naar de prullenbak, en laat die lijn zoals het is! (Elektrificeer het desnoods, maar vervang het NIET door een busbaan)

Petitie

Wij

Bewoners van de Nederbetuwe die gebruik maken van de spoorlijn Elst-Tiel en anderen.

 

constateren

  • Vinden het uitermate absurd en onacceptabel dat er plannen zijn om de spoorlijn Elst-Tiel te vervangen door een busbaan.
  • de trein wordt dagelijks goed gebruikt, is veel sneller, betrouwbaarder en kan ook meer reizigers tegelijkertijd meenemen dan de bus.
  • het zal ook doodzonde zijn van het geld om dit belachelijke idee te moeten uitvoeren, en het OV aan te passen.
  • als er iets aan die lijn veranderd moet worden, elektricifeer hem dan, maar verander hem NIET naar een busbaan!

 

en verzoeken

Laat de spoorlijn Elst-Tiel wat het is, wij hebben geen behoefte aan een vervangende stinkbus, die onze treinverbinding vervangt, en alleen maar drama met zich zal meebrengen. Elektrificeer de lijn desnoods, maar verwijs dat busbaan plan ONMIDDELIJK naar de prullenbak!

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Neder-Betuwe 
Petitieloket:
Einddatum:
23-11-2021 
Petitionaris:
Tim Sekac 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Doel is behaald!

Het hele onbenullige plan om de spoorbaan tot busbaan om te toveren, is door de Nederbetuwe naar de prullenbal verwezen. Niemand zag er heil in, de spoorlijn is een excellent vervoermiddel in de regio (en ook over het algemeen) en daar kan de bus niet tegenop, de trein is veel sneller, schoner, betrouwbaarder, duurzamer en kan meer mensen meenemen dan de bus.

+Lees meer...

Ja, het is hedendaags nog een dieseltrein dat daar rijd, maar in de toekomst zal dat een elektrische trein worden, en is dat probleem ook de wereld uit.

https://www.gelderlander.nl/overbetuwe/spoorlijn-elst-tiel-vervangen-door-busbaan-is-te-duur-maar-station-valburg-blijft-wel-in-beeld~aab028fd/

01-07-2021