U, de petitionaris
Soseerstehulpzoetermeerllzsmall

Handen af van eerste hulp en IC LangeLand Ziekenhuis Zoetermeer

11.541 ondertekeningen

Zorgverzekeraars, onder aanvoering van CZ, willen de Spoedeisende Hulp en Intensive Care van het LangeLand ziekenhuis sluiten. Als dat gebeurt moeten de 170.000 bewoners van Zoetermeer en omstreken naar Den Haag, Leiden, Gouda of Delft in acute nood. Onverantwoord, absurd en onacceptabel! Teken de petitie en zeg NEE!

Petitie

Wij

Raadsfracties en college Zoetermeer en Clientenraad LLZ

 

constateren dat:

Wij constateren dat zorgverzekeraars, onder aanvoering van CZ, van plan zijn de Spoedeisende Hulp en Intensive Care van het LangeLand ziekenhuis te sluiten. De verzekeraars denken met de sluiting kosten te besparen.

Onjuist! Er komen meer kosten door onder andere meer ambulanceverkeer. Er zullen meer Zoetermeerders met acute problemen niet tijdig de eerste hulp bereiken. Het overlijdensrisico neemt hierdoor toe en de hersteltijd wordt langer.

 

en verzoeken

Wij zijn woedend. Wij eisen dat de zorgverzekeraars en hun brancheorganisatie (Zorgverzekeraars Nederland) dit plan van tafel halen.

Wij vragen hen opnieuw in gesprek te gaan met het ziekenhuis, de huisartsen (SGZ) en de cliëntenraad, en daarnaast maatschappelijke stakeholders zoals de gemeente ook te betrekken. Uitgangspunt voor dat gesprek: Het LangeLand ziekenhuis moet als volwaardig basisziekenhuis voor Zoetermeer en omstreken behouden blijven.

Het antwoord

LangeLand treedt toe tot Reinier Haga Groep

Met ingang van 9 juni 2015 is het LangeLand Ziekenhuis toegetreden tot de Reinier Haga Groep. Hierdoor blijft de continuïteit van de patiëntenzorg in Zoetermeer gewaarborgd.

Bron langeland.nl

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
zorginstelling 
Petitieloket:
Einddatum:
05-05-2016 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Griffie Zoetermeer namens ondertekenaars 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

LangeLand treedt toe tot Reinier Haga Groep

Met ingang van 9 juni 2015 is het LangeLand Ziekenhuis toegetreden tot de Reinier Haga Groep. Hierdoor blijft de continuïteit van de patiëntenzorg in Zoetermeer gewaarborgd.

+Lees meer...
03-07-2017