U, de petitionaris
Output jug8vj

Groene golf achter CS

284 ondertekeningen

Achter het Centraal Station heeft de gemeente Amsterdam in 2015 een 'shared space' gemaakt. Voetgangers, fietsers, scooters, alles krioelt zonder regels door elkaar. Het gaat wonderwel redelijk goed, maar het kan beter. Trek de verkeersstromen uit elkaar met een groene golf voor fietsers en veel oversteekplaatsen met een terugtellertje. Bekijk ook het filmpje van Springtime waarin je kan zien dat de groene golf voor fietsers technisch al mogelijk is.

Petitie

Wij

voetgangers, fietsers en andere gebruikers van de ruimte achter het CS

 

constateren dat:

  • dat de gemeente een 'shared space' wil maken achter het Centraal Station waar geen regels zijn en iedereen rekening met elkaar moet gaan houden

  • alleen de gedachte aan een 'shared space' al veel verzet oproept

  • een inrichting waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de belangen van alle gebruikers de voorkeur verdient

 

en verzoeken

een groene golf die fietsers tussen Kamer van Koophandel en Muziekgebouw in snelle peletons opdeelt waar voetgangers op veel plekken tussendoor kunnen lopen op traditionele oversteekplaatsen met een terugtellertje.

Langs de hele route verschijnen groene en rode LEDjes zodat je sneller of langzamer kunt gaan fietsen om op het juiste moment bij de oversteek aan te komen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
02-11-2022 
Petitionaris:
ReindeR Rustema 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Het Parool: "Ongelooflijk, maar er gaat niks mis in Shared Space"

Het Parool schrijft vandaag "Ongelooflijk, maar er gaat niks mis in Shared Space". Inderdaad, ook mijn ervaring.

+Lees meer...

Maar... Je moet wel vaart minderen. Je wordt ertoe gedwongen door drempels op het verder gladde fietspad. Terwijl het een prachtige forensenroute is voor fietsers. Ideaal om de voetgangers en de stoplichten aan de voorkant van het CS te vermijden.

Deze plek is juist geschikt om te experimenteren met een Groene Golf voor fietsers omdat er geen trams rijden die de verkeerslichten kunnen beïnvloeden.

Daarnaast blijft het probleem dat het niet voor iedereen een oplossing is. Het recht van de sterkste gaat ten koste van de zwaksten. Ouderen, kinderen, slechtzienden etc zullen de plek eerder mijden dan dat het er aantrekkelijker is geworden voor ze

27-02-2016

Het Parool: Vooral onzekerheid bij eerste spits nieuwe Shared Space achter CS

Fietsers en voetgangers die zelf uitmaken wie wanneer mag oversteken: achter CS onderging het shared-spaceprincipe vanmorgen een test. Er waren geen ongelukken en ook geen ongelukjes..

23-11-2015

AT5: Samen worstelen en wurmen op shared space achter Centraal

Het was voor veel fietsers, scooterrijders en voetgangers één van de grootste ergernissen van de stad: de ruimte achter het Centraal Station bij de pontjes. Maar nu is daar de oplossing die aan alle problemen een einde moet maken: de shared space.

+Lees meer...

Iedereen op dezelfde brede stoep, zonder auto's, maar ook zonder regels.

lees verder bij AT5
23-11-2015