U, de petitionaris
404cd478 b874 48ef a376 4528f693d1ad

Gerechtigheid in de zaak Huseyin Baybasin

911 ondertekeningen

Koerd Baybasin is tot levenslang veroordeeld en zit 20 jaar in Nederland onschuldig vast zonder eerlijk proces. Veroordeling is gebaseerd op gemanipuleerde telefoontaps. Turkije eiste uitlevering van Nederland. Toen uitlevering niet lukte, ging Baybasin levenslang achter de tralies om Turkije tevreden te stellen.

Petitie

Wij

hebbende gelezen en steunende de petitie zoals te lezen is op de homepage: www.restorejustice.nl

 

constateren

  • Dat de Koerd Baybasin, mede-oprichter van een Koerdische Parlement in ballingschap (DenHaag 1995) geen eerlijk proces heeft gehad,

  • dat onderzoek in deze zonder voldoende waarborgen en wettige gronden heeft plaatsgevonden in nauwe samenwerking met de Turkse overheid

  • die Turkse overheid had belang in de “verwijdering” van een man die zij als staatsvijand beschouwen.

 

en verzoeken

onderzoek in te stellen naar dit uitzonderlijke dossier en antwoord te vinden op de 21 vragen zoals gesteld in de bijlage (www.restorejustice.nl) en in het bijzonder antwoord te vinden voor de redenen waarom Nederland meewerkte aan aanhoudende Turkse verzoeken tot “verwijdering” van Baybasin, waardoor deze veroordeling alle schijn heeft van een politieke executie.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
04-09-2018 
Petitionaris:
Jos Poelmann 
Organisatie:
Stichting Restore Justice 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Deze Petitie wordt aangeboden

Het bestuur van Stichting Restore Justice heeft toestemming gekregen deze petitie aan te bieden aan de Vaste Kamercommissie Justitie en Veiligheid op 9 oktober a.s. in het gebouw van de Tweede Kamer. Dank voor uw ondertekeningen: we doen ons best deze zaak onder de aandacht van politiek en media te krijgen..

24-09-2018

Journalistiek onderzoek

Een bekend NPO programma (NDL2) doet momenteel uitvoerig onderzoek naar de zaak Baybasin voor een uitzending in september. Nader bericht volgt.

09-07-2018