U, de petitionaris
20210214 tekening zonneweide akerweg van wim pelzer 1

Geen zonneweide Akerweg

790 ondertekeningen

De gemeente Landgraaf is voornemens een Zonneweide te laten plaatsen in het buitengebied van Ubach over Worms. Duurzame energie, prima, maar niet ten koste van de natuur en de dieren die in dit gebied leven. Ben jij ook tegen de realisatie van Zonneweide Akerweg, teken dan deze petitie.

Petitie

Wij

Natuurliefhebbers, en recreanten van het buitengebied Ubach over Worms

 

constateren

  • Dat de aanleg van een Zonneweide in dit natuurgebied veel schade zal toebrengen aan de bodem en dat het leefgebied, van het veel voorkomend wild zoals reeën, vossen, ganzen, en weidevogels, drastisch beperkt gaat worden.
  • Ook de ecologische en beeldbepalende functie van dit gebied wordt door de aanleg van een Zonneweide teniet gedaan.

 

en verzoeken

Dat de gemeente Landgraaf op zoek gaat naar betere (lokatie) alternatieven voor het realiseren van een Zonneweide. Laat de weinige natuur die in dit gebied is in stand voor mens en dier.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Landgraaf 
Petitieloket:
Petitionaris:
Berrie Geuskens 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

We did IT...!

Vandaag heeft de gemeente landgraaf besloten om geen medewerking te verlenen voor de aanleg van de Zonneweide aan de Akerweg. Dank jullie allemaal voor het tekenen van de petitie.

+Lees meer...

Together we dus IT..

23-02-2021

Dank...

Dank aan al diegene die de petitie inmiddels getekent hebben. Op deze manier kunnen we een duidelijk signaal afgeven aan de gemeente Landgraaf.

+Lees meer...

Mocht je iemand weten die zich aan wil sluiten bij dit initiatief, laat hem/haar deze petitie tekenen.

18-02-2021

Deze vraag is niet ter sprake gekomen!

*In het groenstructuurplan 2017-2025 van de gemeente Landgraaf staat het volgende doel: "Het doel van dit plan is: beleid formuleren gericht op het ontwikkelen en in stand houden van een robuuste binnenstedelijke groenstructuur in aansluiting op de groenstructuren in het buitengebied, die optimaal tegemoetkomt aan de diverse functies van het groen (ecologie, milieu, esthetiek (beeldbepalend/structurerend/ordenend), recreatie, educatie, economie)" Past het creëren van deze Zonneweide wel in het doel van het Groenstructuurplan 2017-2025 van de gemeente Landgraaf? En dan met name in de Ecologische en beeldbepalende functie beschreven in dit Groenstructuurplan? .

16-02-2021