You, the petitioner
06747096 ee57 412f 984a 608c4aed09d5

Géén windturbines en zonnevelden in het Angstellandschap

2,802 signatures

Het Angstellandschap behoort tot één van de fraaiste cultuurlandschappen van onze provincie, met buitenplaatsen, historische boerderijen, agrarisch cultuurlandschap, monumentale poldermolens en een 13e -eeuws kasteel. Dit Cultuurlandschap staat al lange tijd onder grote stedelijke druk, maar heeft deze tot nu toe altijd weten te weerstaan. Zou dit gebied het niet waard zijn om uitgezonderd te worden voor de plaatsing van zonneparken en windturbines? Of laat de gemeente het toe om dit bijzondere landschap definitief om zeep te helpen?

Ja! Ik steun de bescherming van het Angstellandschap tegen een onomkeerbare aantasting door grootschalige zonneparken en windturbines in de nabije omgeving van de Angstel, tussen Abcoude en Loenersloot. Laat een zone van ten minste 2000 meter aan beide kanten van de Angstel vrij van windmolens en zonneparken!

Petition

We

Stichting Red het Angstellandschap, bewoners van het Angstelgebied tussen (en in) Abcoude, Baambrugge en Loenersloot, vrienden van het Angstelgebied en andere belanghebbenden.

 

observe

Dat het waardevolle Angstelgebied potentieel als zoekgebied wordt aangewezen voor grootschalige zonnevelden en windturbines, waardoor het waardevolle Angstellandschap wordt bedreigd.

 

and request

Dat de gemeente de Ronde Venen het Angstelgebied, zijnde de loop van de rivier de Angstel en een zone van 2000m hieromheen, uitsluit als zoekgebied en uitsluit voor de plaatsing van windturbines en zonnevelden.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
De Ronde Venen 
Petition desk:
Lead petitioner:
Bas Vanhorick 
Organisation:
Stichting Red het Angstellandschap 

History

Signatures

Updates

Wil je doneren? Dat kan op NL 98 RABO 0364 6053 83

Doneren kan op rekening NL 98 RABO 0364 6053 83 t.n.v. stichting Red het Angstellandschap.

+Read more...

Je geld wordt dan goed besteed aan o.a. campagnemateriaal, juridisch advies, ondersteunende rapporten.

2021-03-07