U, de petitionaris
06747096 ee57 412f 984a 608c4aed09d5

Géén windturbines en zonnevelden in het Angstellandschap

2.807 ondertekeningen

Het Angstellandschap behoort tot één van de fraaiste cultuurlandschappen van onze provincie, met buitenplaatsen, historische boerderijen, agrarisch cultuurlandschap, monumentale poldermolens en een 13e -eeuws kasteel. Dit Cultuurlandschap staat al lange tijd onder grote stedelijke druk, maar heeft deze tot nu toe altijd weten te weerstaan. Zou dit gebied het niet waard zijn om uitgezonderd te worden voor de plaatsing van zonneparken en windturbines? Of laat de gemeente het toe om dit bijzondere landschap definitief om zeep te helpen?

Ja! Ik steun de bescherming van het Angstellandschap tegen een onomkeerbare aantasting door grootschalige zonneparken en windturbines in de nabije omgeving van de Angstel, tussen Abcoude en Loenersloot. Laat een zone van ten minste 2000 meter aan beide kanten van de Angstel vrij van windmolens en zonneparken!

Petitie

Wij

Stichting Red het Angstellandschap, bewoners van het Angstelgebied tussen (en in) Abcoude, Baambrugge en Loenersloot, vrienden van het Angstelgebied en andere belanghebbenden.

 

constateren dat:

Dat het waardevolle Angstelgebied potentieel als zoekgebied wordt aangewezen voor grootschalige zonnevelden en windturbines, waardoor het waardevolle Angstellandschap wordt bedreigd.

 

en verzoeken

Dat de gemeente de Ronde Venen het Angstelgebied, zijnde de loop van de rivier de Angstel en een zone van 2000m hieromheen, uitsluit als zoekgebied en uitsluit voor de plaatsing van windturbines en zonnevelden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
De Ronde Venen 
Petitieloket:
Petitionaris:
Bas Vanhorick 
Organisatie:
Stichting Red het Angstellandschap 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Plannen van de Provincie

Met veel inspanning hebben de bewoners van de gemeente De Ronde Venen destijds het gemeentebestuur weten te overtuigen dat het plaatsen van Windturbines in de gemeente, en dus ook in het Angstelgebied, geen goed idee was. Ook in nagenoeg alle andere gemeentes van onze provincie is hetzelfde gebeurd.

+Lees meer...

Fijn dat de lokale politiek uiteindelijk toch naar de bewoners heeft geluisterd.

De Provinciebestuurders zijn het hier echter niet mee eens en willen nu de gemeentes overrulen en daarmee ook de stem van de bewoners negeren door tóch windturbines te gaan plaatsen en gemeentes te dwingen dit te doen. Dit overigens onder aanvoering van Groenlinks, die niet eens de grootste partij in de Provincie is geworden. Je kan dus ook niet spreken van een duidelijk mandaat vanuit de verkiezingen. Via een nieuwe Petitie kan je je stem laten horen: https://windturbinesutrecht.petities.nl

31-10-2023

Wil je doneren? Dat kan op NL 98 RABO 0364 6053 83

Doneren kan op rekening NL 98 RABO 0364 6053 83 t.n.v. stichting Red het Angstellandschap.

+Lees meer...

Je geld wordt dan goed besteed aan o.a. campagnemateriaal, juridisch advies, ondersteunende rapporten.

07-03-2021