U, de petitionaris
Luchtfoto van binnenterrein osseweistraat schonebergerweg

Géén verdere woningbouw binnenterrein Osseweistraat/Schonebergerweg in Rotterdam

90 ondertekeningen

Van 4 scholen op dit ruime gemeenschappelijke binnenterrein is er één recent verbouwd tot zelfbouw-koopwoningen, één net gesloopt, één staat leeg en in nr. 4 zitten kunstenaarsateliers. De gemeente wil de kunstenaars eruit en dan de twee lege gebouwen ook verbouwen tot zelfbouw-woningen met tuinen.

Petitie

Wij

bewoners of gebruikers van en betrokkenen bij het binnenterrein Osseweistraat-Schonebergerweg

 

constateren

  • Dat de ruime maat van het binnenterrein de woningen een ruim achter-uitzicht biedt en er een grote ruimte resteert met een uitgesproken gemeenschappelijk karakter, benut door er 4 scholen te bouwen.

  • Dat de gemeente een bestemmingswijziging voorstelt die erop gericht is dat het gehele binnenterrein wordt bezet door 12 tot 14 private klus-koopwoningen met tuinen, en dat daarmee de gemeenschappelijke ziel van het bouwblok eruit wordt gesloopt

 

en verzoeken

Om de bestaande bestemming van “maatschappelijke voorzieningen” NIET te wijzigen in een woonbestemming,

Belangrijke overweging daarbij is dat de nodige duurzaamheidsverbetering van het bouwblok in de nabije toekomst, baat zal hebben bij een collectieve aanpak die gebruik kan maken van het gemeenschappelijk binnenterrein en (delen van) de bestaande gebouwen. Duurzaamheid kan daarbij inspireren tot nieuwe vormen van gemeenschappelijkheid.

Onderteken deze petitie

 

Details

Ontvanger:
Rotterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
01-10-2017 
Antwoord verwacht:
01-10-2017 
Status:
Ondertekenbaar 
Petitionaris:
Jan Hoffmans 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

Nog geen nieuws over deze petitie.