You, the petitioner
Logo uitbreiding tbs nee! voor petitie

Geen uitbreiding Oostvaarderskliniek voor TBS

723 signatures

De Oostvaarderskliniek wordt met de beoogde uitbreiding de grootste tbs-kliniek in een woonwijk! De Stripheldenbuurt heeft met ‘t huidige aantal tbs'ers, verslavingspatiënten (Basalt) en criminelen (PBC) in de kliniek ruimschoots voldaan aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Petition

We

de bewoners van de Stripheldenbuurt, de aanverwante buurten in Almere en de Werkgroep Bewoners Stripheldenbuurt zeggen daarom NEE! tegen de voorgenomen uitbreiding.

 

observe

  • dat de Oostvaarderskliniek structureel personeelstekort heeft; uitbreiding van de kliniek is niet verantwoord
  • dat de veiligheid van bewoners na uitbreiding verslechtert: jaarlijks circa 3000 verloven meer, verhoogd risico op incidenten buiten de kliniek
  • dat het Ministerie van Justitie en Veiligheid onvoldoende onderzoek heeft verricht naar alternatieve locaties voor nieuwe tbs-patiënten, maar de gemeente de opdracht van het Ministerie volgt

 

and request

  • de gemeente om de beoogde bestemmingsplanwijziging voor de uitbreiding van de kliniek niet te starten
  • de gemeente de uitbreidingsplannen van de Oostvaarderskliniek niet verder te ondersteunen
  • de gemeente een verantwoorde en veilige landelijke spreiding van nieuwe tbs-patiënten te gaan bespreken met het Ministerie van Justitie en Veiligheid en nieuw onderzoek naar andere potentiële locaties gaat stimuleren en ondersteunen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Almere 
Petition desk:
Closing date:
2023-04-01 
Lead petitioner:
Khaled Khater 
Organisation:
Werkgroep Bewoners Stripheldenbuurt, Almere 
Website:

History

Signatures