U, de petitionaris
Logo uitbreiding tbs nee! voor petitie

Geen uitbreiding Oostvaarderskliniek voor TBS

726 ondertekeningen

De Oostvaarderskliniek wordt met de beoogde uitbreiding de grootste tbs-kliniek in een woonwijk! De Stripheldenbuurt heeft met ‘t huidige aantal tbs'ers, verslavingspatiënten (Basalt) en criminelen (PBC) in de kliniek ruimschoots voldaan aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Petitie

Wij

de bewoners van de Stripheldenbuurt, de aanverwante buurten in Almere en de Werkgroep Bewoners Stripheldenbuurt zeggen daarom NEE! tegen de voorgenomen uitbreiding.

 

constateren dat:

  • dat de Oostvaarderskliniek structureel personeelstekort heeft; uitbreiding van de kliniek is niet verantwoord
  • dat de veiligheid van bewoners na uitbreiding verslechtert: jaarlijks circa 3000 verloven meer, verhoogd risico op incidenten buiten de kliniek
  • dat het Ministerie van Justitie en Veiligheid onvoldoende onderzoek heeft verricht naar alternatieve locaties voor nieuwe tbs-patiënten, maar de gemeente de opdracht van het Ministerie volgt

 

en verzoeken

  • de gemeente om de beoogde bestemmingsplanwijziging voor de uitbreiding van de kliniek niet te starten
  • de gemeente de uitbreidingsplannen van de Oostvaarderskliniek niet verder te ondersteunen
  • de gemeente een verantwoorde en veilige landelijke spreiding van nieuwe tbs-patiënten te gaan bespreken met het Ministerie van Justitie en Veiligheid en nieuw onderzoek naar andere potentiële locaties gaat stimuleren en ondersteunen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Almere 
Petitieloket:
Einddatum:
01-09-2024 
Petitionaris:
Khaled Khater 
Organisatie:
Werkgroep Bewoners Stripheldenbuurt, Almere 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen