U, de petitionaris
Uil u

Geen rubbergranulaat op het kunstgrasveld van SV Valkenswaard

479 ondertekeningen

De Europese commissie, maar ook het RIVM en ECHA willen de norm voor kankerverwekkende stoffen in rubbergranulaat strenger maken. De waardes van kankerverwekkende stoffen op het kunstgrasveld van SV Valkenswaard zijn: de toegestane norm voor consumenten producten voor kinderen x 26 !!! Iedere wetenschapper onderschrijft blijvende onzekerheid m.b.t. de gezondheidsrisico's en milieuvervuiling. Door deze petitie te ondertekenen geef je een duidelijk signaal af dat de gemeente het voorzorgsprincipe moet hanteren en rubbergranulaat buitenspel moet zetten.

Stop rubberexperiment met onze kinderen, kies voor hun gezondheid

Petitie

Wij

inwoners van Valkenswaard, sympathisanten, ouders/verzorgers van sportende kinderen van SV Valkenswaard

 

constateren

  • dat het doorgaan met SBR als infill voor kunstgras sportvelden blijft zorgen voor onzekerheid en dus ongerustheid over de gezondheidsrisico's.

  • Niet minder belangrijk is dat bij het doorgaan met SBR de belasting op het milieu steeds groter wordt.

  • Kurk is sporttechnisch een waardig alternatief (kurk wordt landelijk steeds meer gebruikt als infill), levert geen belasting voor het milieu op en heeft uiteindelijk een lagere total-cost-of-ownership.

 

en verzoeken

de infill op het kunstgrasveld van SV Valkenswaard te vervangen door een veilig alternatief. We verzoeken het College hun voornemen om het rubbergranulaat niet te vervangen, terug te draaien en verzoeken de raad te kiezen voor vervanging van het huidige kunstgrasveld.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Valkenswaard 
Petitieloket:
Einddatum:
13-09-2017 
Petitionaris:
Jacques van Gerven  
Organisatie:
SV Valkenswaard 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen