U, de petitionaris
24r 15lrndwalkartparkzeist.jpg.001

Géén nieuwbouw voor horeca in het Walkartpark, Zeist

485 ondertekeningen

Rond het Walkartpark zijn 15 lunch-koffietentjes en 24 restaurants. Er is een Bestemmingsplan-wijziging nodig om in het park een nieuw horecapand te bouwen. Daarvoor gaan gezonde bomen en struiken gekapt worden. De gemeente wil hier een horecapand van 100m2 en een terras van 200m2 laten bouwen. Het bouwvlak is 1400m2.

Petitie

Wij

Omwonenden en ondernemers rond het park: 1e Hogeweg, Slotlaan, Kerkweg, Walkartweg en Van Gheselhof

 

constateren

  • dat winst voor de horecaonderneming niet gegarandeerd is (leegstand/verpaupering)
;
  • dat bomen gekapt worden voor een 2 laags-horecapand met onderkeldering;
  • dat de openingstijden tot 23:00 uur de woonomgeving aantast;
  • dat dieren geen eten kunnen zoeken en wortels van bomen worden doorgehakt;
  • dat onderkeldering de waterstromen beïnvloedt en verzakking een gevaar oplevert voor bezoekers;
  • het voor ondernemers een gevecht wordt om elke klant;
  • dit een plek is waar bewoners kunnen recreëren en elkaar kunnen ontmoeten, waar (school)kinderen kunnen spelen en waar eekhoorns en vogels zich kunnen nestelen;
  • dat er in de directe omgeving meer dan voldoende horeca aanwezig is.

 

en verzoeken

Dit niet op het spel zetten door nog meer te bouwen, de bestemmingsplanwijziging te stoppen en het Walkartpark te behouden als groene long voor Zeist.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Zeist 
Petitieloket:
Einddatum:
18-08-2019 
Petitionaris:
Marian Versteeg 
Organisatie:
Rondom bouw Zeist 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Walkartpark als Rijksmonument zonder monumentenvergunning?

Het Walkartpark is een Rijksmonument. Voor aantasting van een monument is een monumentenvergunning nodig.

+Lees meer...

In de toelichting (zie op ruimteplannen.nl NL.IMRO.0355.BPWalkartpark-OW01) zijn de regels, toelichting te vinden) wordt gezegd dat die t.z.t. bij de omgevingsvergunning voor bouwen zal worden aangevraagd. Is voor de uitvoerbaarheid van dit bestemmingsplan onderzocht en onderbouwd dat die vergunning kan worden verleend? Reactie van de gemeente is dat er contact is geweest met de gemeentelijke welstand/monumentencommissie. Maar er is geen monumentenvergunning aangevraagd. Deze voorgenomen bestemmingsplanwijziging ondermijnt mogelijk de monumentale status van het park. De lokatie van het voorgenomen horecapand, (zie boven aan deze petitie op het kaartje; het bouwvlak) in het centrum van het park, zal daardoor mogelijk zijn monumentale status verliezen.

29-05-2019

NL.IMRO.0355.BPWalkartpark-OW01 en overtreding provinciale regels

In de zienswijze Buurtvereniging Walkart is de gemeente Zeist gewezen op het overtreden van Artikel 1.7 van de provinciale ruimtelijke verordening als nieuwe ontwikkelingen leiden tot een onevenredige aantasting van de cultuurhistorische hoofdstructuur. Gesteld wordt dat een eventueel horecapand zorgvuldig wordt ingepast.

+Lees meer...

Indien de ondernemer zelfstandig een ontwerp laat maken voor de 2-laagsbebouwing en onderkeldering dan wordt die zorgvuldigheid losgelaten.

20-05-2019