You, the petitioner
There is news!
Mk

Geen mondkapjesverplichting

36,751 signatures

We naderen steeds dichterbij een samenleving waar mondkapjes verplicht zijn. Dit doet mogelijk meer kwaad dan goed.

Petition

We

Bezorgde burgers

 

observe

Een mondkapjesplicht kan schadelijk zijn, want

  • Verschillende meetapparatuur (bv. MSA) meten een verzesvoudiging van CO2 achter het mondkapje, ver boven de wenselijke norm.

  • Veel mensen zijn er tegen, waardoor ze onjuist gebruikt worden. (bv. één mondkapje dat een hele week gebruikt wordt of verkeerd gedragen) Dit kan juist averechts werken.

  • Ze verminderen de weerstand

  • Ze bevorderen een angstcultuur

 

and request

Wij verzoeken om de mondkapjesverplichting NIET uit te breiden naar bv. binnenlocaties en om bestaande situaties (OV, taxi's, bussen, vliegvelden) te heroverwegen.

Ook zou er meer onderzoek gedaan moeten worden naar de voor én nadelen van het dragen van mondkapjes.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2020-12-01 
Lead petitioner:
Jan Vliegensvlug 
Website:

History

Signatures

Updates

Rectificatie & contact

Deze petitie is opgericht, vóór er sprake was van een mondkapjesverplichting. Daardoor is de petitie onvolledig en staan er ook constateringen over bv.

+Read more...

co2 die helemaal niet voldoende bewezen zijn. Omdat de petitie in-actief is kan ik deze niet aanpassen.

Graag wil ik verzoeken om niet via de e-mail contact met mij op te nemen. Deze petitie heb ik ingediend onder de pseudoniem 'Jan Vliegensvlug', omdat ik anoniem wil blijven. Mijn omgeving accepteert openlijke uitingen tegen mondkapjes niet, dus uit ik mij anoniem.

Contact opnemen kan via de Facebook pagina van Jan Vliegensvlug, bereikbaar via: https://www.facebook.com/Jan-Vliegensvlug-108153797649778. Ik word veelal doorverwezen naar de Deense studie over mondkapjes en plak bij deze als aanvulling het artikel: https://www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/buitenland/2020/11/deense-studie-mondkapje-beschermt-nauwelijks

Als deze petitie 100.000 handtekeningen behaald, wil ik hem graag aanbieden aan de politiek. Omdat dit lastig anoniem gaat, hoop ik iemand te vinden die met mij of namens mij deze petitie aan wil gaan bieden. Het mooiste zou zijn als dit een prominent persoon is. Contact via de Jan Vliegensvlug Facebook, maar in dit specifieke geval zal ik de e-mail beantwoorden.

Update: Het mooiste zou zijn als ik in contact kom met van Haga. Dan kan ik hem de lijst met handtekeningen (tussenstand) overhandigen. Als iemand mij daar mee kan helpen, dan ook heel graag!

2020-11-22

Petitie: Maak van afstand houden een recht i.p.v. plicht

Tot op heden is het verboden om dichtbij mensen buiten je huishouden te komen, ook als deze mensen je dierbaar zijn. Is dit nog langer een wenselijke situatie, of volstaat het om rekening te houden met mensen die je niet kent, mensen die afstand wensen te houden én mensen die risico lopen?

Bekijk de petitie op https://petities.nl/petitions/anderhalve-meter-afstand-een-recht-geen-plicht

Bovenstaande petitie pleit ervoor om van afstand houden een RECHT te maken.

+Read more...

Een wet die mensen die afstand WILLEN houden beschermd, maar mensen die dit niet doen niet meer strafbaar maakt.

2020-07-24

Stelling: Mondkapjes verplichten op meer plekken

WUZ van de Telegraaf heeft voor vandaag 23 juli een stelling geopend of mondkapjes op meer plekken verplicht moeten worden. Het onderzoek is in te zien en in te vullen op https://www.telegraaf.nl/watuzegt/427212260/stelling-mondkapjes-verplichten-op-meer-plekken.

2020-07-23