U, de petitionaris
Mk

Geen mondkapjesverplichting

63.515 ondertekeningen

We naderen steeds dichterbij een samenleving waar mondkapjes verplicht zijn. Dit doet mogelijk meer kwaad dan goed.

Petitie

Wij

Bezorgde burgers

 

constateren

Een mondkapjesplicht kan schadelijk zijn, want

  • Verschillende meetapparatuur (bv. MSA) meten een verzesvoudiging van CO2 achter het mondkapje, ver boven de wenselijke norm.

  • Veel mensen zijn er tegen, waardoor ze onjuist gebruikt worden. (bv. één mondkapje dat een hele week gebruikt wordt of verkeerd gedragen) Dit kan juist averechts werken.

  • Ze verminderen de weerstand

  • Ze bevorderen een angstcultuur

 

en verzoeken

Wij verzoeken om de mondkapjesverplichting NIET uit te breiden naar bv. binnenlocaties en om bestaande situaties (OV, taxi's, bussen, vliegvelden) te heroverwegen.

Ook zou er meer onderzoek gedaan moeten worden naar de voor én nadelen van het dragen van mondkapjes.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
01-12-2020 
Petitionaris:
Jan Vliegensvlug 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

commissie v&j wenst de petitie niet aan te nemen

beste mede ondertekenaar,

Onze geen mondkapjesverplichting petitie heeft op 17 december een reactie van de vaste kamercommissie van veiligheid en justitie ontvangen. De commissie wil de petitie niet in ontvangst nemen, maar verwijst naar individuele kamerleden.

Ik meen dat artikel vijf van de grondwet ze die ruimte niet geeft.

+Lees meer...

Hier kom ik dus nog op terug.

groet, Rico Brouwer

Geachte heer Brouwer, Uw bovengenoemde verzoek is door de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid ontvangen en besproken. De commissie heeft besloten dat de leden op individuele basis op uw verzoek in kunnen gaan. Als dat het geval is, dan nemen zij contact met u op. .. de (wnd) griffier van de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid

18-12-2020

Verzoek om datum aanbieden petitie aan Tweede Kamer is gedaan

beste ondertekenaar van de petitie, Petitionaris Jan Vliegensvlug heeft mij gevraagd namens hem en jullie allemaal de petitie tegen een mondkapjesplicht aan te bieden aan de Tweede Kamer.

De brief daarvoor aan de Tweede Kamer is zojuist per Email verstuurd (en staat hieronder). Tot we gaan aanbieden kan de petitie nog getekend worden.

groet, Rico Brouwer https://twitter.com/ricobrouwer


Geachte commissie Justitie en Veiligheid van de Tweede Kamer,

Graag bied ik u namens 56.282 bezorgde burgers de petitie aan die zich uitspreekt tegen een mondkapjesverplichting.

Ondertekenaars verzoeken u om de mondkapjesverplichting NIET uit te breiden naar bv.

+Lees meer...

binnenlocaties en om bestaande situaties (OV, taxi's, bussen, vliegvelden) te heroverwegen. Ook zou er meer onderzoek gedaan moeten worden naar de voor én nadelen van het dragen van mondkapjes.

De organisator van deze petitie kiest er voor anoniem te blijven en heeft aan mij als mede ondertekenaar gevraagd de petitie namens hem en de ondertekenaars aan u aan te bieden.

NB naar verluidt is er een voornemen de mondkapjesverplichting per 1 december uit te breiden, het heeft daarom mijn voorkeur deze petitie voor of op 1 december aan te bieden, of bij eerste gelegenheid daarna.

met vriendelijke groet,

Rico Brouwer

Almere

27-11-2020

Rectificatie & contact

Deze petitie is opgericht, vóór er sprake was van een mondkapjesverplichting. Daardoor is de petitie onvolledig en staan er ook constateringen over bv.

+Lees meer...

co2 die helemaal niet voldoende bewezen zijn. Omdat de petitie in-actief is kan ik deze niet aanpassen.

Graag wil ik verzoeken om niet via de e-mail contact met mij op te nemen. Deze petitie heb ik ingediend onder de pseudoniem 'Jan Vliegensvlug', omdat ik anoniem wil blijven. Mijn omgeving accepteert openlijke uitingen tegen mondkapjes niet, dus uit ik mij anoniem.

Contact opnemen kan via de Facebook pagina van Jan Vliegensvlug, bereikbaar via: https://www.facebook.com/Jan-Vliegensvlug-108153797649778. Ik word veelal doorverwezen naar de Deense studie over mondkapjes en plak bij deze als aanvulling het artikel: https://www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/buitenland/2020/11/deense-studie-mondkapje-beschermt-nauwelijks

Als deze petitie 100.000 handtekeningen behaald, wil ik hem graag aanbieden aan de politiek. Omdat dit lastig anoniem gaat, hoop ik iemand te vinden die met mij of namens mij deze petitie aan wil gaan bieden. Het mooiste zou zijn als dit een prominent persoon is. Contact via de Jan Vliegensvlug Facebook, maar in dit specifieke geval zal ik de e-mail beantwoorden.

Update: Het mooiste zou zijn als ik in contact kom met van Haga. Dan kan ik hem de lijst met handtekeningen (tussenstand) overhandigen. Als iemand mij daar mee kan helpen, dan ook heel graag!

22-11-2020