U, de petitionaris
Er is nieuws!
Mk

Geen mondkapjesverplichting

36.755 ondertekeningen

We naderen steeds dichterbij een samenleving waar mondkapjes verplicht zijn. Dit doet mogelijk meer kwaad dan goed.

Petitie

Wij

Bezorgde burgers

 

constateren

Een mondkapjesplicht kan schadelijk zijn, want

  • Verschillende meetapparatuur (bv. MSA) meten een verzesvoudiging van CO2 achter het mondkapje, ver boven de wenselijke norm.

  • Veel mensen zijn er tegen, waardoor ze onjuist gebruikt worden. (bv. één mondkapje dat een hele week gebruikt wordt of verkeerd gedragen) Dit kan juist averechts werken.

  • Ze verminderen de weerstand

  • Ze bevorderen een angstcultuur

 

en verzoeken

Wij verzoeken om de mondkapjesverplichting NIET uit te breiden naar bv. binnenlocaties en om bestaande situaties (OV, taxi's, bussen, vliegvelden) te heroverwegen.

Ook zou er meer onderzoek gedaan moeten worden naar de voor én nadelen van het dragen van mondkapjes.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
01-12-2020 
Petitionaris:
Jan Vliegensvlug 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Rectificatie & contact

Deze petitie is opgericht, vóór er sprake was van een mondkapjesverplichting. Daardoor is de petitie onvolledig en staan er ook constateringen over bv.

+Lees meer...

co2 die helemaal niet voldoende bewezen zijn. Omdat de petitie in-actief is kan ik deze niet aanpassen.

Graag wil ik verzoeken om niet via de e-mail contact met mij op te nemen. Deze petitie heb ik ingediend onder de pseudoniem 'Jan Vliegensvlug', omdat ik anoniem wil blijven. Mijn omgeving accepteert openlijke uitingen tegen mondkapjes niet, dus uit ik mij anoniem.

Contact opnemen kan via de Facebook pagina van Jan Vliegensvlug, bereikbaar via: https://www.facebook.com/Jan-Vliegensvlug-108153797649778. Ik word veelal doorverwezen naar de Deense studie over mondkapjes en plak bij deze als aanvulling het artikel: https://www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/buitenland/2020/11/deense-studie-mondkapje-beschermt-nauwelijks

Als deze petitie 100.000 handtekeningen behaald, wil ik hem graag aanbieden aan de politiek. Omdat dit lastig anoniem gaat, hoop ik iemand te vinden die met mij of namens mij deze petitie aan wil gaan bieden. Het mooiste zou zijn als dit een prominent persoon is. Contact via de Jan Vliegensvlug Facebook, maar in dit specifieke geval zal ik de e-mail beantwoorden.

Update: Het mooiste zou zijn als ik in contact kom met van Haga. Dan kan ik hem de lijst met handtekeningen (tussenstand) overhandigen. Als iemand mij daar mee kan helpen, dan ook heel graag!

22-11-2020

Petitie: Maak van afstand houden een recht i.p.v. plicht

Tot op heden is het verboden om dichtbij mensen buiten je huishouden te komen, ook als deze mensen je dierbaar zijn. Is dit nog langer een wenselijke situatie, of volstaat het om rekening te houden met mensen die je niet kent, mensen die afstand wensen te houden én mensen die risico lopen?

Bekijk de petitie op https://petities.nl/petitions/anderhalve-meter-afstand-een-recht-geen-plicht

Bovenstaande petitie pleit ervoor om van afstand houden een RECHT te maken.

+Lees meer...

Een wet die mensen die afstand WILLEN houden beschermd, maar mensen die dit niet doen niet meer strafbaar maakt.

24-07-2020

Stelling: Mondkapjes verplichten op meer plekken

WUZ van de Telegraaf heeft voor vandaag 23 juli een stelling geopend of mondkapjes op meer plekken verplicht moeten worden. Het onderzoek is in te zien en in te vullen op https://www.telegraaf.nl/watuzegt/427212260/stelling-mondkapjes-verplichten-op-meer-plekken.

23-07-2020