You, the petitioner

Geen McDonalds in de binnenstad - Deventer

13,163 signatures

Er zijn plannen om in het pand Keizerstraat 2 (voorheen Praamstra) een McDonald's te laten vestigen. Grote fastfoodketens als McDonald's passen niet bij het imago en de beleving van de binnenstad met veel lokale ondernemers die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan.

Petition

We

Bewoners en ondernemers in Deventer

 

establish that:

  • Een fastfoodketen als McDonalds doet niet alleen afbreuk aan de pas vernieuwde entree van de binnenstad én entree van de Walstraat en daarmee tot het historische Bergkwartier, maar zal naar verwachting ook overlast veroorzaken in de vorm van scooters, fietsen en zwerfafval.

  • Grote fastfoodketens als McDonald's passen niet bij de Deventer binnenstad met veel lokale ondernemers die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan.

 

and request

Wij verzoeken derhalve géén toestemming te geven voor een McDonald's in de Deventer binnenstad en specifiek het pand Keizerstraat 2.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Deventer 
Petition desk:
Closing date:
2023-03-29 
Lead petitioner:
Deventer bewoners en ondernemers 
Website:

History

Signatures

Updates

Openbare raadstafel 29 maart - zorg dat je erbij bent!

Lieve vrienden,


Woensdagavond 29 maart om 21 uur wordt tijdens de raadstafel bij de Gemeente Deventer gesproken over de komst van de McDonalds in de Keizerstraat. Wij zullen die avond ook de petitie tegen de komst van de derde McDonalds in Deventer aan de Gemeente overhandigen.De raadstafel is openbaar voor publiek, dus wij nodigen je uit om hierbij aanwezig te zijn. De Gemeente Deventer is er voor haar inwoners.

+Read more...

En met bijna 13.000 handtekeningen moet het niet zo zijn dat de lobby van internationale fastfoodketen McDonalds onze stem gaat overschreeuwen.Deel in de tussentijd de petitie nog met al je contacten. En laat 29 maart ook jouw stem nog duidelijk horen tijdens de raadstafel! Alleen samen maken we het verschil!We zien je dan!Initiatiefgroep Petitie tegen McDonalds

2023-03-19

KRO NCRV programma Pointer legt vinger op zere Deventer McDonalds plek

Lees het hele artikel op: www.salland1.nl/deventer-mcdonalds

Beschermen we jongeren wel genoeg tegen ongezond eten? De aflevering van Pointer (KRO NCRV) van maandagavond 13 december behandelt de vraag in deel twee van de tweedelige serie Vet!. Ze zoomen in op de mogelijke komst van een McDonalds in de binnenstad van Deventer.

Status

De onderhandelingen tussen McDonalds-franchisenemer de heer Koning en Rodenburg bedrijfsmakelaars over het Praamstra-pand zijn inmiddels gestart.

+Read more...

Afgelopen week is het onderzoek dat McDonalds uit liet voeren over fiets en auto parkeren en het plan om geur-, afval- en verkeersoverlast te voorkomen aangeleverd bij de gemeente Deventer. Op basis hiervan spreken ambtenaren een advies uit tegen het B & W dat vervolgens een principe besluit neemt of ze wel of geen vergunning beogen te geven. “Mede gezien de weerstand die ontstaan is in de stad is er een extra tussenstap waarin advies wordt gevraagd aan de gemeenteraad.”, aldus wethouder Walder. Na deze fase zou McDonalds een vergunningaanvraag kunnen indienen.

2021-12-16

volg de pagina https://www.facebook.com/GeenMacinDeventer/

Meer informatie en update volg je op onze pagina https://www.facebook.com/GeenMacinDeventer/

Hier houden we jullie op de hoogte van de stand van zaken en vervolg stappen.

Met vriendelijke groet,

De initiatiefgroep Geen Mac in Deventer binnenstad.

2021-03-23