U, de petitionaris

Geen McDonalds in de binnenstad - Deventer

13.163 ondertekeningen

Er zijn plannen om in het pand Keizerstraat 2 (voorheen Praamstra) een McDonald's te laten vestigen. Grote fastfoodketens als McDonald's passen niet bij het imago en de beleving van de binnenstad met veel lokale ondernemers die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan.

Petitie

Wij

Bewoners en ondernemers in Deventer

 

constateren dat:

  • Een fastfoodketen als McDonalds doet niet alleen afbreuk aan de pas vernieuwde entree van de binnenstad én entree van de Walstraat en daarmee tot het historische Bergkwartier, maar zal naar verwachting ook overlast veroorzaken in de vorm van scooters, fietsen en zwerfafval.

  • Grote fastfoodketens als McDonald's passen niet bij de Deventer binnenstad met veel lokale ondernemers die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan.

 

en verzoeken

Wij verzoeken derhalve géén toestemming te geven voor een McDonald's in de Deventer binnenstad en specifiek het pand Keizerstraat 2.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Deventer 
Petitieloket:
Einddatum:
29-03-2023 
Petitionaris:
Deventer bewoners en ondernemers 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Openbare raadstafel 29 maart - zorg dat je erbij bent!

Lieve vrienden,


Woensdagavond 29 maart om 21 uur wordt tijdens de raadstafel bij de Gemeente Deventer gesproken over de komst van de McDonalds in de Keizerstraat. Wij zullen die avond ook de petitie tegen de komst van de derde McDonalds in Deventer aan de Gemeente overhandigen.De raadstafel is openbaar voor publiek, dus wij nodigen je uit om hierbij aanwezig te zijn. De Gemeente Deventer is er voor haar inwoners.

+Lees meer...

En met bijna 13.000 handtekeningen moet het niet zo zijn dat de lobby van internationale fastfoodketen McDonalds onze stem gaat overschreeuwen.Deel in de tussentijd de petitie nog met al je contacten. En laat 29 maart ook jouw stem nog duidelijk horen tijdens de raadstafel! Alleen samen maken we het verschil!We zien je dan!Initiatiefgroep Petitie tegen McDonalds

19-03-2023

KRO NCRV programma Pointer legt vinger op zere Deventer McDonalds plek

Lees het hele artikel op: www.salland1.nl/deventer-mcdonalds

Beschermen we jongeren wel genoeg tegen ongezond eten? De aflevering van Pointer (KRO NCRV) van maandagavond 13 december behandelt de vraag in deel twee van de tweedelige serie Vet!. Ze zoomen in op de mogelijke komst van een McDonalds in de binnenstad van Deventer.

Status

De onderhandelingen tussen McDonalds-franchisenemer de heer Koning en Rodenburg bedrijfsmakelaars over het Praamstra-pand zijn inmiddels gestart.

+Lees meer...

Afgelopen week is het onderzoek dat McDonalds uit liet voeren over fiets en auto parkeren en het plan om geur-, afval- en verkeersoverlast te voorkomen aangeleverd bij de gemeente Deventer. Op basis hiervan spreken ambtenaren een advies uit tegen het B & W dat vervolgens een principe besluit neemt of ze wel of geen vergunning beogen te geven. “Mede gezien de weerstand die ontstaan is in de stad is er een extra tussenstap waarin advies wordt gevraagd aan de gemeenteraad.”, aldus wethouder Walder. Na deze fase zou McDonalds een vergunningaanvraag kunnen indienen.

16-12-2021

volg de pagina https://www.facebook.com/GeenMacinDeventer/

Meer informatie en update volg je op onze pagina https://www.facebook.com/GeenMacinDeventer/

Hier houden we jullie op de hoogte van de stand van zaken en vervolg stappen.

Met vriendelijke groet,

De initiatiefgroep Geen Mac in Deventer binnenstad.

23-03-2021