U, de petitionaris
Groot appartementencomplex nee 3

Geen hoogbouw aan de Eem

1.014 ondertekeningen

De Eemhaven, het Eemplein en de Nieuwe Stad verdienen een goed plan. Een plan dat deze plekken ruimtelijk met elkaar verbindt, op een prettige manier. Dus niet via schaduwplekken, hoogbouw en windtunnels je bewegen naar de verschillende bouwblokken. Liever geen Zuidas aan de Eem!

Petitie

Wij

inwoners van Amersfoort, mensen met gezond verstand en een mening over hoogbouw aan de Eem.

 

constateren dat:

dat de gemeente op een mooie plek aan de Eem hoogbouw wil realiseren. Hoogbouw die de kwaliteit van het Eemplein, de Eemhaven én de Nieuwe Stad niet doet vergroten. We constateren dat de gemeente het Eemplein en de Nieuwe Stad ziet als twee bouwblokken. Twee locaties omkaderd met hoogbouw, die zich afsluiten van elkaar en de Eem in de schaduw laten liggen. In de schaduw, letterlijk en figuurlijk.

 

en verzoeken

de gemeente Amersfoort – wethouder Pim van den Berg in het bijzonder – dat 'blok 3' een verbindende functie krijgt tussen het Eemplein, de Eem en de Nieuwe Stad. Zodat deze locatie – NIET éénmalig geld oplevert door het bouwen van een DUF appartementencomplex – maar een waardevolle plek blijft voor Amersfoort. Een plek waar de geschiedenis van deze stad aan de Eem begon.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amersfoort 
Petitieloket:
Einddatum:
17-03-2018 
Petitionaris:
Roanne Woldendorp 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen