U, de petitionaris
128px shiny stop hand.svg

Geen gebruik van proctoring op de EUR

251 ondertekeningen

Zoals jullie misschien al weten gaat de ESL voor de aankomende tentamens gebruik maken van het zogenaamde Proctoring. Daarbij worden studenten opgenomen in hun persoonlijke leefomgeving d.m.v. geluid- en beeldopnames. Deze beelden worden zes weken lang bewaard.

Petitie

Wij

De studenten aan de Erasmus universiteit en Erasmus school of Law en andere toekomstige gebruikers.

 

constateren

Dat met het gebruik van Proctoring studenten onnodig in hun privacy worden geschaad nu is gebleken dat andere manieren van examineren volstaan EN de Universiteit reeds bij vorige tentamens onvoldoende voorbereidingen heeft getroffen studenten zo goed mogelijk in staat te stellen een goed cijfer te kunnen behalen.

 

en verzoeken

Dat van het gebruik van Proctoring wordt afgezien en de Universiteit blijft bij het huidige toetsingsprogramma Remindo of via canvas.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
universiteitsbestuur 
Petitieloket:
Petitionaris:
Mick van Wasbeek 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Voorbij de 100 handtekeningen

Beste medestudenten,

Ondertussen is de petitie al door meer dan honderd studenten getekend! Dat is een mooi resultaat en de handtekeningen blijven nog steeds binnen komen. Het Algemeen Dagblad heeft vanmorgen ook een stuk geplaatst omtrent deze petitie.

+Lees meer...

Overigens zijn de eerste resultaten van de niet-gemonitorde tentamens binnen gekomen, waarbij de cijfers niet meer dan marginaal waren te noemen. Ook daarom blijkt de aangekondigde maatregel onnodig.

De datum voor het sluiten van de petitie hangt momenteel af van het aantal handtekeningen dat nog binnen zal gaan stromen. Updates worden hier geplaatst

26-06-2020