U, de petitionaris
Vispoortgracht routing brug

Geen brug over Vispoortgracht in Zutphen

380 ondertekeningen

In het kader van het programma 'Stedelijke Bereikbaarheid' heeft de gemeente Zutphen het plan om een brug te plaatsen over de Vispoortgracht. Er zijn twee varianten, een lange - Houtwal naar Martinetsingel en een korte - Houtwal naar (halverwege) Tadamasingel.

Petitie

Wij

Inwoners van Zutphen en specifiek de bewoners van de woningen rond de Vispoortgracht

 

constateren dat:

Dat de plannen voor een voetgangersbrug over de Vispoortgracht in strijd zijn met de belangen van de inwoners van Zutphen en specifiek de bewoners rond de Vispoortgracht, en de gracht zelf:

Kosten: In deze tijd van enorme bezuinigingen, en gezien de financiële situatie van de Gemeente Zutphen, vinden wij een uitgave van €507.000 of €245.000 voor een loopbrug onverstandig.

Nut: Een brug zal de wandelroute naar de binnenstad nauwelijks verkorten. Een brug zal geen aanzienlijke verbetering voor de bereikbaarheid opleveren. De huidige loopafstand is minder dan 5 minuten.

Overlast: De brug zal voor overlast zorgen voor de omwonenden, o.a. geluidsoverlast.

Milieu: Een negatief effect op het milieu en de natuur van de gracht is verwacht, o.a. verstoring aanwezige flora en fauna.

Handel/toeristen: Een brug zal nadelig zijn voor de winkeliers van de Spittaalstraat - minder bezoekers/toeristen zullen langs de hele Spittaalstraat lopen.

 

en verzoeken

Af te zien van de bouw van deze voetgangersbrug.

Alternatief: Aantrekkelijke duidelijk aangegeven wandelroute van de Houtwal via de (hele) Spittaalstraat.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Zutphen 
Petitieloket:
Einddatum:
31-12-2022 
Petitionaris:
E.Geleijn 
Organisatie:
Omwonenden Vispoortgracht 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Er komt GEEN brug over de Vispoortgracht

Na jaren van deze procedure komt er uiteindelijk GEEN brug over de Vispoortgracht.

07-11-2022