U, de petitionaris

Geen beperking vakantieverhuur tot 30 dagen, stop symboolpolitiek

1.037 ondertekeningen

De gemeente Amsterdam wil de woningverordening wijzigen om daarmee vakantieverhuur vanaf 1 januari 2019 te beperken tot 30 dagen per jaar. Deze maatregel kent geen feitelijke grondslag, lost niets op, is ten nadele van Amsterdammers en moet daarom worden tegengehouden.

Petitie

Wij

Amsterdammers die vinden dat vakantieverhuur de spreiding van kleinschalig toerisme bevordert

 

constateren

  • Dat de gemeente doet alsof vakantieverhuur een groot probleem is, maar particuliere verhuur huisvest slechts 12% van àlle toeristen.

  • Het aandeel overnachtingen bij verhuurders tussen de 30 en 60 dagen is daar weer een derde van.

  • Terug naar 30 dagen is dus een schijnoplossing.

  • De 1,5 % van de toeristen die worden geweerd door beperking tot 30 nachten bij particuliere verhuurders gaan dan in een hotel zitten, ten nadele van Amsterdammers.

  • Woningonttrekking en overlast zijn een probleem, maar de maatregel voegt geen woningen toe en bestrijdt geen overlast omdat kleinschalige particuliere verhuur daar nauwelijks een rol in speelt, maar juist bijdraagt aan een oplossing: minder hotels en meer spreiding.

 

en verzoeken

De voorgenomen wijziging van de woningverordening tot beperking van de vakantieverhuur tot 30 dagen per jaar af te wijzen en de reeds geldende 60 dagen in stand te houden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
15-11-2018 
Petitionaris:
Hans Onno van den Berg 
Organisatie:
Amsterdam Gastvrij 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Aanbieding aan wethouder Ivens op dinsdag 16 oktober 13.15 uur (stip)

Beste ondertekenaars,

Op dinsdag 16 oktober a.s. zal Amsterdam Gastvrij de petitie 'Geen beperking vakantieverhuur' aanbieden aan wethouder Ivens.

+Lees meer...

Dat doen we bij mooi weer bij de ingang van de Opera, bij slecht weer in de glazen gang van het stadhuis. Wij hebben ook de pers uitgenodigd. Bij de overhandiging zal voorzitter Tim Klein Haneveld de wethouder kort toespreken. Wij roepen u op daarbij aanwezig te zijn. Het is maar een kwartier. Komt allen.

Hans Onno van den Berg duo voorzitter Amsterdam Gastvrij

11-10-2018