U, de petitionaris
2e aanmeldcentrum

Geen asielaanmeldcentrum in Bant

1.644 ondertekeningen

De VVD-staatssecretaris van Asiel en Migratie wil dat er een asielaanmeldcentrum in Bant komt. De bevolking heeft hierover niet mogen meedenken. Er is veel weerstand tegen dit plan. Als het gemeentebestuur niet met de plannen akkoord gaat, dreigt de staatssecretaris doorzettingsmacht te gebruiken.

Petitie

Wij

Inwoners van Noordoostpolder en inwoners van Nederland,

 

constateren

Dat:

  • de regering een tweede asielaanmeldcentrum (een tweede Ter Apel) wil in Bant, eventueel met inzet van bestuursdwang;
  • de plaatselijke bevolking hier niet bij is betrokken;
  • in het nabijgelegen AZC-Luttelgeest al 1.000 asielzoekers zijn gehuisvest;
  • een eerdere tijdelijke uitbreiding van dit AZC tot 1.450 bewoners leidde tot veel negatieve ervaringen;
  • in 2016 is beloofd dat er niet meer dan 1.000 bewoners zouden worden gehuisvest;

 

en verzoeken

  • af te zien van bestuursdwang en de beslissing over de oprichting van een tweede asielaanmeldcentrum te laten bij het gemeentebestuur van Noordoostpolder;
  • Het gemeentebestuur van Noordoostpolder op geen enkele wijze te beïnvloeden in hun positiebepaling.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
11-09-2022 
Petitionaris:
Cees Dekker 
Organisatie:
Inwoner van de gemeente Noordoostpolder. 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Zegt het voort!

Staat u achter deze petitie? Verspreid dan de link via uw sociale media: https://geenterapelinbant.petities.nl .

21-07-2022

Brief aan Ruben Brekelmans (VVD-Tweede Kamerlid) , naar aanleiding van het interview met Sven Kockelmann, Radio 1, 18 juli.

Geachte heer Brekelmans, Emmeloord, 18 juli 2022 Met interesse hoorde ik vandaag het interview wat u had met Sven Kockelmann. Ik begreep daaruit, dat u, dus de VVD, een asielinstroombeperking wilt, zelfs een tijdelijke asielinstroomstop. Ook begreep ik, dat u ( en dus uw partij, de VVD), gemeenten niet wilt dwingen tot opname van asielzoekers. Helaas moet ik constateren, dat uw partij al sinds zij in de regering zit, over de asielproblematiek weliswaar forse taal uit, maar dat kabinetten met de VVD aan het roer een nagenoeg onbelemmerde asielinstroom mogelijk maken. Als het u menens is, in het verlengde van uw uitspraken in bovengenoemd interview, zou u ervoor kunnen zorgen, dat uw partij afziet van het uitoefenen van bestuursdwang. Die bestuursdwang dreigt namelijk plaats te vinden inzake de voorgenomen opening van een tweede asielaanmeldcentrum in Bant.

+Lees meer...

Ongetwijfeld kent u deze casus. Kort samengevat: -Uw staatssecretaris, de heer Van der Burg, wil dit centrum; hij doet wat wazig over eventuele bestuursdwang, maar er zijn vele signalen dat hij middels een Aanwijzing/Rijksinpassingsplan, de opening van dit centrum wil afdwingen, ook al wil de gemeente Noordoostpolder dit niet. -De gemeente Noordoostpolder huisvest al vele jaren ongeveer 1000 asielzoekers in het nabijgelegen AZC-Luttelgeest -Een eerdere verhoging van dit aantal tot ruim 1400 gaf veel overlast, waarna de omgeving in 2016 is beloofd, dat er niet meer dan 1000 asielzoekers zullen komen. -Zoals het nu lijkt, zijn 24 van de 29 raadsleden van Noordoostpolder tegen de opening van dit centrum en hebben 3 partijen (5 zetels) zich nog niet uitgesproken. -Uit bovenstaande blijkt, dat Noordoostpolder al vele jaren haar bijdrage heeft geleverd aan het asielzoekershuisvestingsprobleem.

Ik heb twee vragen aan u: -1-Kunt u uw best doen, uw partij ertoe te bewegen, uw staatssecretaris af te doen zien van bestuursdwang, en de gemeente Noordoostpolder zonder enige druk van hogerhand, zelf te laten beslissen of zij dat tweede asielaanmeldingscentrum wil? -2-Zou u, gegeven het door u beweerde in het interview met de heer Kockelmann, de door mij opgestelde petitie willen ondertekenen? Deze petitie, https://geenterapelinbant.petities.nl , die in september aan de Tweede Kamer zal worden aangeboden, vraagt namelijk precies datzelfde: geen bestuursdwang!

Hopend op uw welwillende medewerking,

C.J. Dekker, in een grijs verleden VVD-stemmer….. Emmeloord

18-07-2022

Manipulatie door Commissaris van de Koning

Van OmroepFlevoland, 14 juli, over het gesprek van de Commissaris van de Koning:

Marian Uitdewilligen van het CDA vond het gesprek allerminst goed. "Het werd ingestoken als 'dit gaat gebeuren en je kunt meewerken of niet meewerken'.

+Lees meer...

Dat zijn de keuzes." Volgens haar werd ook de Lelylijn benoemd. "Als wij mee zouden werken dan zouden andere dossiers sneller gaan, zo'n soort opmerking."

17-07-2022