U, de petitionaris
Geen asfalt op het oude spoor

Geen asfalt op het Oude Spoor

2.440 ondertekeningen

De gemeente wil het Oude Spoor asfalteren om het toegankelijk te maken voor fietsers (en brommers). Het Oude Spoor is echter het enige stukje natuur van De Ronde Venen waar bewoners nog ongestoord kunnen wandelen, en van de natuur kunnen genieten.

Petitie

Wij

bewoners van De Ronde Venen

 

constateren dat:

dat de gemeente van plan is een fietspad aan te leggen op het Oude Spoor tussen Mijdrecht en Wilnis.

Dit is het enige stukje van De Ronde Venen waar de natuur nog enigszins zijn gang kan gaan en dat is goed voor de biodiversiteit. Het is ook de enige plek waar vrij gewandeld kan worden, zonder rekening te houden met ander verkeer.

 

en verzoeken

de gemeente dit plan niet uit te voeren, en geen fietspad aan te leggen op het Oude Spoor.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
De Ronde Venen 
Petitieloket:
Einddatum:
04-07-2019 
Petitionaris:
Patricia Antonioli & Kelly Kessen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Mail persoonlijk de gemeente over uw ongenoegen over de participatie

Zoals u weet is de gemeente voornemens een fietspad aan te leggen op het oude spoor. De inmiddels meer dan 2400 handtekeningen worden in de participatie NIET serieus genomen.

+Lees meer...

Er is namelijk geen optie van een onverhard wandelpad zonder fietspad in de opties meegenomen. 14 mei is er opnieuw een participatie-avond. We willen u vragen hier duidelijk kenbaar te maken dat u geen keuzes gaat maken in de opties die er nu zijn. Vraag daar met klem om de optie zonder fietspad en zonder verharding.

Verder willen we u vragen zelf ook een mail te sturen naar de gemeente. Vraag of ze deze mail naar de betreffende beleidsmedewerker doorsturen. Met uw visie over waarom er geen fietspad moet komen op het Bellopad: adres: gemeente@derondevenen.nl . Mail dit tevens aan griffier@derondevenen.nl en vraag het door te sturen aan alle raadsleden.

Zo kunnen ze de 2400 handtekeningen niet zo gemakkelijk ter zijde schuiven. SAMEN STERK!

07-05-2024

2023 augustus - weer plannen voor aanleg fietspad Oude Spoor / Bellopad / R Moultonpad

De gemeente is inmiddels weer van plan om een fietspad aan te leggen op het traject Wilnis en Mijdrecht op het Bellopad. In de Kadernota 2024 is opgenomen dat de gemeente dit voor 50.000 euro gaat onderzoeken. Daarom wordt vandaag de petitie heropend om meer ondertekeningen te verzamelen en aan te tonen dat inwoners en belanghebbenden dit niet willen. Graag delen zodat mensen kennis nemen en kunnen ondertekenen..

31-08-2023

Veel handtekeningen erbij na informatie-avond. De petitie loopt nog door!

SInds vorige week dinsdag, na de presentatie van de plannen van de gemeente, zijn er alweer bijna 100 bezorgde bewoners die hun handtekening zetten! De boodschap er zijn fietspaden genoeg, we willen rust en ruimte om te wandelen wordt ruim gesteund! Tekenen van de petitie kan nog tot 4 juli. Deel de petitie zoveel mogelijk met bewoners in de gemeente om duidelijk te maken dat het draagvlak voor een exclusief wandelpad groot is!.

18-06-2019