U, de petitionaris
Geen

Geen Amsterdammer mag dakloos zijn

19 ondertekeningen

Bij daklozen denk je aan psychiatrische patiënten, junks en alcoholisten. Maar dat was vroeger zo! De hardwerkende Amsterdammer, die volop in de samenleving staat met een goede baan en modaal inkomen, is tegenwoordig ook dakloos en zwerft van vriendenbank naar vriendenbank. Oorzaak: geen woonruimte!

Petitie

Wij

Inwoners van Amsterdam, vrienden en familieleden van Amsterdammers

 

constateren

  • Dat door een tekort aan woonruimte Amsterdammers niet beschikken over zelfstandige woonruimte en daardoor dakloos zijn.
  • Dat de gemeente Amsterdam er in veertig jaar nog steeds niet in is geslaagd om het tekort aan woonruimte op te lossen.
  • Dat zelfs zelfredzame Amsterdammers met een goed inkomen, goede sociale vaardigheden en een sociaal netwerk, zich niet meer kunnen redden op de woningmarkt.

 

en verzoeken

  • De gemeente Amsterdam om binnen zes maanden met een plan te komen om die probleem definitief op te lossen. Geen Amsterdammer mag dakloos zijn!

  • De gemeente moet voor opvang van Amsterdammers zorgen die minimaal gelijk is aan die van gedetineerden in een éénpersoonscel. Voor deze noodopvang mag de gemeente een redelijke vergoeding vragen die gebaseerd is op draagkracht. Immers, geen Amsterdammer mag dakloos zijn!

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
12-01-2020 
Petitionaris:
Redactie opinie 020 / A.H. Jacobs 
Organisatie:
opinie020 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen