You, the petitioner
Screen shot 2022 09 07 at 7.06.53 pm

Geef Wageningen een klimaatberaad

76 signatures

De gemeente Wageningen heeft als doel in 2040 90% klimaatneutraal te zijn. De uitvoering hiervan zal een grote impact hebben op iedereen die binnen Wageningen woont. Wij willen dat de inwoners van Wageningen, via een burgerberaad, kunnen meebeslissen over de invulling van dit beleid.

Petition

We

Inwoners van Wageningen

 

establish that:

dat de gemeente Wageningen zich als doel heeft gesteld om in 2040 90% klimaatneutraal te zijn. Hoe dit gaat gebeuren zal in de komende jaren moeten worden besloten en zal een grote impact hebben op iedereen die binnen Wageningen woont. Veel stemmen van binnen onze Wageningse gemeenschap worden niet gehoord bij het bedenken van oplossingen, bij het besluiten van wat de 'beste' oplossingen zijn of hoe het beleid moet worden uitgevoerd.

 

and request

dat de gemeente een burgerberaad organiseert waarin inwoners van Wageningen meebeslissen over het klimaatbeleid. Deelnemers kunnen vrij spreken en er wordt minimaal gestuurd door de overheid of andere instanties. Door loting heeft iedereen dezelfde kans om mee te praten en er moet voor worden gezorgd dat het burgerberaad een goede afspiegeling van de gemeenschap vormt. Het burgerberaad wordt uitgevoerd door een onafhankelijke organisatie.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Wageningen 
Petition desk:
Lead petitioner:
Joke ter Stege 
Organisation:
Burgerberaad Wageningen 

History

Signatures