U, de petitionaris
Screen shot 2022 09 07 at 7.06.53 pm

Geef Wageningen een klimaatberaad

76 ondertekeningen

De gemeente Wageningen heeft als doel in 2040 90% klimaatneutraal te zijn. De uitvoering hiervan zal een grote impact hebben op iedereen die binnen Wageningen woont. Wij willen dat de inwoners van Wageningen, via een burgerberaad, kunnen meebeslissen over de invulling van dit beleid.

Petitie

Wij

Inwoners van Wageningen

 

constateren dat:

dat de gemeente Wageningen zich als doel heeft gesteld om in 2040 90% klimaatneutraal te zijn. Hoe dit gaat gebeuren zal in de komende jaren moeten worden besloten en zal een grote impact hebben op iedereen die binnen Wageningen woont. Veel stemmen van binnen onze Wageningse gemeenschap worden niet gehoord bij het bedenken van oplossingen, bij het besluiten van wat de 'beste' oplossingen zijn of hoe het beleid moet worden uitgevoerd.

 

en verzoeken

dat de gemeente een burgerberaad organiseert waarin inwoners van Wageningen meebeslissen over het klimaatbeleid. Deelnemers kunnen vrij spreken en er wordt minimaal gestuurd door de overheid of andere instanties. Door loting heeft iedereen dezelfde kans om mee te praten en er moet voor worden gezorgd dat het burgerberaad een goede afspiegeling van de gemeenschap vormt. Het burgerberaad wordt uitgevoerd door een onafhankelijke organisatie.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Wageningen 
Petitieloket:
Petitionaris:
Joke ter Stege 
Organisatie:
Burgerberaad Wageningen 

Geschiedenis

Ondertekeningen