You, the petitioner
Stlotje logo new smileys %28002%29

Geef Stichting Lotje weer subsidie

437 signatures

De gemeente Den Haag heeft de subsidie van € 20.000 voor Stichting Lotje stop gezet. De stichting is hier tegen in bezwaar gegaan. Het stopzetten van de subsidie brengt het voortbestaan van de stichting in gevaar, met als gevolg dat minder kinderen in noodsituaties geholpen kunnen worden.

Petition

We

Doelgroepgezinnen, zorgprofessionals, CJG, wijkcentra, scholen, kerken, welzijnsorganisaties e.a.

 

establish that:

  • dat de hulp aan duizenden Haagse kinderen niet kan worden gecontinueerd, zonder de gemeentelijke subsidie.
  • Dankzij het grote netwerk dat Stichting Lotje de afgelopen 10 jaar heeft opgebouwd, kunnen gezinnen in moeilijke situaties vaak al binnen een dag worden voorzien van broodnodige materialen, zoals bedden, kasten, bureaus, kleding, kinderwagens en kinderfietsen.
  • Ook bij grote crises helpt Lotje (brand Schilderswijk en tijdens coronapandemie).\
  • Stichting Lotje gebruikt de subsidie voor administratieve lasten, coördinatie van de vele hulpaanvragen en het aansturen van het team van vrijwilligers.
  • Bovendien zijn er ook materialen die we uit hygiënisch oogpunt nieuw doneren aan gezinnen die dat nodig hebben, zoals matrassen, ondergoed en sokken.

 

and request

de gemeente Den Haag het bezwaarschrift dat Stichting Lotje heeft ingediend in te willigen en de jaarlijkse subsidie van € 20.000 uit te keren.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Den Haag 
Petition desk:
Lead petitioner:
Kiki Vikdazir 
Organisation:
Stichting Lotje 

History

Signatures

Updates

Lotje blijft!

Onze brandbrief voor het tekenen van de petitie voor het behoud van de subsidie voor Lotje is de afgelopen weken breed opgepakt en heeft ervoor gezorgd dat er uit onverwachte hoek hulp is geboden. Stichting Universitas heeft toegezegd Lotje de komende 3 jaar te zullen steunen.

+Read more...

Hiermee wordt de continuïteit voor Stichting Lotje in ieder geval voor de komende drie jaar gewaarborgd. Wat zijn wij hier blij mee!

De stichting richt zich op het steunen van veelal meerjarige, substantiële projecten van goededoelenorganisaties (GDO’s) die binnen hun doelstellingen passen: de ontwikkeling van iets wat er nog niet was en waardoor een substantiële donatie bijdraagt aan een betere toekomst. Dit kan zijn op het gebied van medisch onderzoek, hands on- hulp en ondersteuning aan mensen/kinderen en bescherming van dieren.

Deze hulp komt op precies het juiste moment want de gemeente heeft onze subsidieaanvraag voor 2022 helaas definitief afgewezen.

Wij zijn ook iedereen die onze petitie heeft getekend heel erg dankbaar, dit betekent veel voor ons. Ook mede dankzij jullie steun kunnen wij de komende jaren ons werk blijven doen; duizenden kinderen in Den Haag helpen die in schrijnende situaties en verborgen armoede leven. Lotje blijft!

2022-07-04