U, de petitionaris
Logo treffer

Geef de Treffer '16 na 2 jaar eindelijk een eigen accommodatie

516 ondertekeningen

Na 2 jaar vechten tegen onrecht is de maat vol en gaan we strijden voor een eigen kantine, ontmoetingsplek, vergaderruimte en schuilplaats. Kortom: EEN EIGEN ACCOMMODATIE! Om eindelijk ook eigen inkomsten te kunnen creëren Na al het gesteggel zijn we het meer dan zat en ondernemen NU ACTIE!

Teken en deel deze petitie alsjeblieft. Laat zoveel mogelijk mensen dit tekenen zodat wij dit aan de gemeente aan kunnen bieden en dan duidelijk kunnen maken hoe hoog de nood is. Het wordt tijd dat de gemeente nu ook hun VERANTWOORDELIJKHEID neemt en een ACTIEVE ROL gaat innemen zodat er snel een fatsoenlijke, nette, schone en veilige accommodatie komt. HELP ONS hiermee zodat het probleem duidelijk wordt.

Petitie

Wij

Mensen met hart voor onze voetbalclub, spelers en liefhebbers.

 

constateren

  • Na 2 jaar vechten tegen onrecht is de maat vol. Er moet actie ondernomen worden om de gemeente in te laten zien hoe belangrijk het is een eigen accomodatie te hebben.

  • De gemeente moet ook inzien van hoe zo'n groot maatschappelijk belang de voetbalvereniging in ons dorp is.

  • Dit betreft niet alleen de spelers maar ook vele andere mensen in ons dorp.

 

en verzoeken

een eigen kantine, ontmoetingsplek, vergaderruimte en schuilplaats. Kortom: EEN EIGEN ACCOMMODATIE! Om eindelijk ook eigen inkomsten te kunnen creëren.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Borger-Odoorn 
Petitieloket:
Einddatum:
01-03-2019 
Petitionaris:
Bianca, mama van 2 jonge voetballers 
Organisatie:
vv de Treffer '16 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Update

Lieve mensen,

De afgelopen tijd is het hier erg rustig geweest, rustig omdat we dachten dat er eindelijk een fatsoenlijke oplossing zou komen voor onze voetbalvereniging. Zoals jullie weten vechten wij inmiddels al 2,5 jaar voor ons recht.

+Lees meer...

Gisteren zijn er vanuit het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Borger-Odoorn naar buiten gekomen waar wij absoluut niet blij van werden, dit sloeg in als een BOM! Want waar al 2,5 jaar lang over een zogenaamde voetbaloorlog gesproken wordt word het nu echt oorlog. De reden waarom wij uiteindelijk een nieuwe club gestart zijn krijgt van de gemeente gewoon weer de mogelijkheid om mee te doen! Dit zou niet mogen en wij gaan dat ook echt niet toestaan.

Dus help ons nogmaals en zorg dat dit bericht heel Nederland bereikt! Deel de petitie op je eigen social media sites en help ons dat zo veel mogelijk mensen gaan tekenen!

Zie onderstaande berichten over het persbericht wat wij uit hebben doen gaan en daaronder de oproep aan de leden. Wie zich geroepen voelt om ons bij te staan vanavond is van harte welkom!

Persbericht: College Borger-Odoorn gooit bom op dorp 2e Exloërmond Voetbalvereniging vv de Treffer is een jonge groeiende voetbalvereniging met meer dan 250 leden. De vereniging heeft een zeer belangrijke sociale functie in het dorp door het samenbrengen, opleiden en begeleiden van haar leden, gekenmerkt door hun diversiteit, en daardoor een belangrijke bijdrage levert aan onderling begrip en integratie binnen het dorp. Op 10 december 2018 heeft vv de Treffer’16 een officieel verzoek aan het college gestuurd om de voetbalvelden voor onbepaalde tijd aan de club toe te wijzen. In de raadsvergadering van 17 december 2018 verklaarde wethouder Niek Wind dat er besloten is om De Treffer ’16 de voetbalvelden op sportpark De Treffer in 2e Exloërmond niet voor onbepaalde tijd toe te kennen.

Gemeenteraadsleden stelden wethouder Wind direct de vraag of deze handelswijze ook in de andere dorpen van de gemeente wordt gehanteerd. Wind gaf aan dat dit in de andere dorpen niet het geval is maar wel in 2e Exloërmond.

Het bestuur van Vv De Treffer ’16 heeft daarop direct bezwaar aangetekend tegen dit besluit. De Treffer 16 beroept zich hierbij op de beginselen van behoorlijk bestuur. Er is geen enkele reden te bedenken dat de jonge club de velden niet krijgt toegewezen.

Er is in het verleden meermaals door voormalig wethouder Frits Alberts en burgemeester Jan Seton verklaart dat vv de Treffer’16 voor onbepaalde tijd de beschikking zouden krijgen over de velden op het sportpark de Treffer in 2e Exloërmond. Er is hierdoor vertrouwen gewekt en de overheid dient dit gewekte vertrouwen te honoreren.

Maar wie denkt dat het niet nog gekker kan, kwam vandaag bedrogen uit. Op woensdag 6 februari werd voorzitter Wim Hospers van De Treffer’16 door wethouder Niek Wind gebeld met de mededeling dat de voetbalvelden voor het seizoen 2019/2020 worden toegekend aan 2 (!!) verenigingen. De naam ‘TEVV’ werd niet door Wind genoemd maar het is overduidelijk dat het college onder één hoedje speelt met het Dorpshuis en met TEVV. Het bestuur van deze club heeft in het verleden bijna alle wetten en regels die er zijn overtreden maar het gemeentecollege weigert om een onderzoek te starten naar de verdwenen gemeenschapsgelden uit 2016 die zijn uitbetaald aan een aantal bestuursleden van TEVV.

Een gesprek op woensdagmiddag met Wethouder Wind deed de wenkbrauwen van het bestuur van De Treffer ’16 nog verder omhoog gaan. Als reden voor het besluit gaf de wethouder aan dat het beleid van de gemeente was dat als een vereniging voldeed aan de voorwaarden van de KNVB ook de velden ter beschikking zouden worden gesteld. Al 3 seizoenen lang moet De Treffer ’16 smeken om de velden te mogen huren van de gemeente. Enkele keren worden er extra voorwaarden aan de verhuurconstructie verbonden en nu verwijst de wethouder alleen maar naar de KNVB regels. Echt een geval van meten met 2 maten.

Op dit moment loopt er een onderzoek bij de notaris om de rechtmatigheid van de verkoop van de kantine te onderzoeken. De gemeente Borger Odoorn is hierbij ook betrokken vanwege de financiering van deze aankoop door Stichting Dorspbelangen en Dorpshuis 2e Exloërmond. Ook verkocht de gemeente Borger-Odoorn alle toegangswegen tot het sportpark, de ondergrond van de kantine, alle omliggende gronden en de kleedkamers voor 1 euro aan de Stichting. De Treffer’16 heeft de notaris ingelicht over het ontbreken van alle noodzakelijke stukken voor een rechtmatige overdracht: agenda ledenvergadering, uitnodiging ledenvergadering, notulen ledenvergadering, uitdrukkelijke toestemming van de leden. Ook is de notaris ingelicht over de veel te lage overdrachtsprijs. De club werd jarenlang voor 198.000 euro aangeslagen voor de WOZ door de gemeente Borger-Odoorn, terwijl het onroerend goed werd verkocht voor 110.000 euro. De rol van de gemeente Borger-Odoorn bij deze transactie roept steeds meer vragen op.

De Treffer’16 heeft een aangifte tegen het bestuur van TEVV in voorbereiding. Deze zal komende week bij de Hoofdofficier van Justitie in Leeuwarden op de mat belanden. Dit onderzoek zal spoedig starten. De dubbele boekhouding zal wel niet gevonden worden maar er zijn aanwijzingen en bewijzen voldoende in de gewone administratie. Zowel de leden van de club als de KNVB als de gemeente zijn jaren vals voorgelicht omtrent de financiële zaken van TEVV. Zonder toestemming van de leden werden op persoonlijke titel van bestuursleden, namens de club, grote schulden aangegaan en deze werden buiten de administratie en het zicht van de leden gehouden. Toen de schuldpositie zo groot werd, werd het roekeloze besluit door het bestuur genomen om de kantine voor een veel te laag bedrag te verkopen aan het Dorpshuis. Deze transactie werd gefinancierd door de gemeente Borger-Odoorn maar nooit gecontroleerd. De opbrengst van deze transactie verdween buiten het zicht van de leden om grotendeels in de zakken van 2 bestuursleden die op kladpapier, zonder bewijsstukken, zogenaamde uitgaven hadden gezet. De ene bestuurslid verkreeg op deze manier meer dan 52.000 euro uit de opbrengst.

In de afgelopen 2,5 jaar is de gemeente Borger-Odoorn door haar afwachtende houding en besluiteloosheid steeds verder betrokken geraakt bij de problemen rondom de onrechtmatige overdracht van het onroerend goed aan Stichting Dorpsbelangen en Dorpshuis 2e Exloërmond. De advocaat van de Treffer’16, Mr. Fedde van de Nadort, heeft onlangs medewerking en toestemming verkregen van het college van de gemeente Borger-Odoorn om een onderzoek naar de integriteit van de gemeente functionarissen te starten.

Oproep aan de leden:

Oproep aan alle leden!

Bij deze willen wij jullie informeren over de vandaag ontstane situatie.

Hedenochtend is onze voorzitter, Wim Hospers, gebeld door wethouder Niek Wind. De wethouder heeft in dit telefoongesprek te kennen gegeven dat door het College van Burgemeester en Wethouders van onze gemeente Borger-Odoorn het besluit genomen is dat de voetbalvelden op ONS sportpark voor seizoen 2019-2020 zullen worden toegekend aan 2 verenigingen! Jullie kunnen je natuurlijk voorstellen wat dit voor een reactie teweeg gebracht heeft binnen het bestuur. Na enige telefoontjes met een aantal fractievoorzitters, die hier ook bijzonder verbaasd en verbolgen over waren, hebben wij het advies gekregen morgenavond tijdens de raadsvergadering in grote getale aanwezig te zijn en ons deze keer ook te laten horen! Wij willen jullie dus allemaal nogmaals dringend vragen aanwezig te zijn en in, als jullie die hebben, clubkleding te komen. Wij zullen de vlaggen van de vereniging ook meenemen en zichtbaar opstellen.

We laten het met z’n allen toch niet gebeuren dat de reden waarom wij uiteindelijk de Treffer’16 geworden zijn nu weer ruimte krijgt op onze velden?? Dit is toch niet waar we met z’n allen al 2,5 jaar voor vechten? We laten ons niet nogmaals belazeren!!

Wees er morgen avond alsjeblieft allemaal bij! We verzamelen rond 18.45 uur voor de ingang van het gemeentehuis te Exloo.

Mocht onze aanwezigheid morgen en de vragen die morgen door een aantal raadsleden gesteld gaan worden niet tot het gewenste resultaat leiden, en dat is dat de Treffer’16 de velden voor onbepaalde tijd toegekend krijgt, zullen er op zeer korte termijn meerdere acties volgen! We houden jullie op de hoogte..

Tot vanavond!

Bestuur de Treffer’16

07-02-2019

We zijn goed op weg..

Hallo mensen,

Ten eerste willen we iedereen bedanken die tot nu toe getekend heeft! De teller staat inmiddels op de 370 maar dat is nog lang niet genoeg. Gezien de ontwikkelingen bij de gemeente Borger-odoorn ziet het er namelijk naar uit dat ze geenszins van plan zijn te helpen.

+Lees meer...

Dit blijkt wel weer uit de berichtgeving over de vergadering van 8 november jl. En hier worden wij de dupe van. Niet alleen de voetbalvereniging maar het hele dorp lijdt hieronder. En dat moet afgelopen zijn. Het probleem wordt steeds verschoven terwijl de gemeente zelf de oorzaak is en het dus ook op moet lossen. En het IS op te lossen, het is nu alleen nog een kwestie van WILLEN! Dus nogmaals het verzoek de petitie te blijven delen en tekenen. Vergeet vooral niet te bevestigen via de mail anders is de ondertekening niet zichtbaar. Wij gaan ondertussen door met het uitwerken van nieuwe acties. We hadden zo gehoopt dit niet te hoeven doen maar helaas.. WE ZULLEN STRIJDEN VOOR WAT WE WAARD ZIJN!!!

DUS BLIJF ONS HELPEN, ZONDER U KUNNEN WE HET NIET!

09-11-2018