U, de petitionaris
26 27 vn verdrag handicap hanna maas

Geef de situatie in Veendam door over het VN-verdrag Handicap

14 ondertekeningen

2 miljoen Nederlanders hebben een beperking, zijn bijvoorbeeld slechtziend, blind of doof, hebben een lichamelijke of verstandelijke beperking of psychische problemen. Sinds 2016 geldt het VN-verdrag handicap in Nederland. Het doel hiervan is dat de positie van mensen met een beperking verbetert.

Petitie

Wij

Inwoners van Veendam

 

constateren dat:

  • dat Nederland het VN-verdrag Handicap in 2016 heeft geratificeerd
  • dat gemeenten verplicht zijn het verdrag uit te voeren
  • het doel van dit verdrag is de positie van mensen met een beperking te verbeteren
  • in de 5de flitspeiling, uitgezet bij alle gemeenten in Nederland door VNG en MOVISIE betreffende de uitvoering van het verdrag, de gemeente Veendam ontbrak
  • invulling en voltooiing van de flitspeiling in slechts 15-30 minuten gedaan kan zijn.
  • het belangrijk is de ontwikkeling in Nederland te volgen voor mensen met beperkingen omdat zij vaak in kwetsbare sociale omstandigheden verkeren.
  • de bijdrage van de gemeente Veendam inzicht geeft in de ontwikkeling en de uitvoering van de Lokale Inclusie Agenda op gemeentelijk en landelijk niveau.

 

en verzoeken

op verzoek van VNG en MOVISIE als Veendam aan de komende landelijke flitspeiling mee te doen door deze in te vullen en te delen met de raad.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Veendam 
Petitieloket:
Petitionaris:
Gerie Ebeltjes 
Organisatie:
GroenLinks Veendam 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

VN verdrag Handicap hoort ook op de Veendamse agenda te staan.

2 miljoen Nederlanders hebben een beperking, zijn bijvoorbeeld slechtziend, blind of doof, hebben een lichamelijke of verstandelijke beperking of psychische problemen. Sinds 2016 geldt het VN-verdrag handicap in Nederland.

+Lees meer...

Het doel hiervan is dat de positie van mensen met een beperking verbetert. Jaarlijks wordt onderzocht hoe de verschillende gemeenten dit doen. Dit is vrijblijvend en daarom doet niet iedere gemeente mee. Het vraagt echter om een beperkte inspanning die veel gegevens oplevert. Bijkomend voordeel is dat gemeenten zich bewust worden van positie van gehandicapten en door kritisch naar zichzelf te kijken merken ze ook hoe ze dingen kan verbeteren.

19-02-2023