U, de petitionaris
Fietstrommel 001

Fietstrommels van straat

2 ondertekeningen

Fietstrommels maken straten lelijk en hebben weinig echte voordelen. Deze ruimte kan beter benut worden. Vandaar dat fietstrommels moeten verdwijnen.

Petitie

Wij

ondertekenaars

 

constateren

De nadelen:

  1. ze zijn lelijk.
  2. ze belemmeren het zicht voor veiligheid. Straten moeten rustiger/minimalistischer zijn.
  3. ze zijn duurder dan een all-risk fietsverzekering. Dat is namelijk ook rond de 57 euro per jaar voor een dure e-bike van 1500 euro. Een goed gecertificeerd slot die hierbij hoort heb je daarnaast sowieso nodig als je ergens naartoe gaat.
  4. ze zijn milieu vervuilender om te maken, want er is meer metaal en verf nodig dan een simpel fietsnietje. Vervoer van deze grote bakken is ook minder efficient. Ze worden schoongewassen met wellicht chemicalien.
  5. ze vergen ieder jaar onderhoud.
  6. ze maken minder goed gebruik van het oppervlak. Met fietsnietjes kun je fietsen schakelen (een stuur voor en het volgende stuur achter).
  7. Je elektrische scooter mag er niet in?
  8. Hele lange wachttijden.

Dus wat is de meerwaarde? Een verzekering kan je diefstal en schade dekken voor meestal iets minder geld. Ze staan soort van droog, tenzij de regen via de zijkant erin waait. Als een droge fiets belangrijk is, neem je de fiets waarschijnlijk toch niet wanneer het regent.

 

en verzoeken

te stoppen met fietstrommels en bestaande te verwijderen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
gemeenten 
Petitieloket:
Einddatum:
02-01-2021 
Petitionaris:
Bart 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen