U, de petitionaris
Station heerenveen ijsstadion   foto stationsbord

Er moeten weer treinen stoppen op station Heerenveen IJsstadion

11 ondertekeningen

Elk schaatsseizoen is het weer een drama. Schaatsliefhebbers moeten eerst reizen naar het "gewone" station van Heerenveen. En met een beetje geluk staat er een bus klaar die je ook nog eens naar Thialf brengt. Wat een onzekerheid, toch? Terwijl er al sinds 1975 een mooi treinstation bij Thialf ligt!

Petitie

Wij

Schaatsliefhebbers, treinreizigers, diverse bedrijven uit Heerenveen Zuid en inwoners van Oudeschoot / Nieuweschoot.

 

constateren

-Dat treinstation Heerenveen IJsstadion te lang onbenut is / wordt. -Dat NS en Prorail de bedrijven, inwoners van Oudeschoot, Nieuweschoot / Heerenveen Zuid en vooral bezoekers aan Thialf niet serieus nemen. -Ook constateren wij dat NS niet de enige vervoerder op deze spoorlijn hoeft te zijn. -Zowel NS als Prorail mogen sneller duidelijkheid geven over de toekomst van dit treinstation. -De trein hoort hier, net als op treinstations Wolvega, Heerenveen, Akkrum en Grou-Jirnsum dagelijks minimaal 1 keer per uur te stoppen. -Indien nodig andere stationsnaam om niet meer een evenementen station te zijn: "Heerenveen-Zuid". -Als NS dit niet kan / wil, moet ARRIVA hier maar stoppen. Net als in Limburg ook 2 vervoerders op het spoor tussen Leeuwarden en Zwolle.

 

en verzoeken

NS of een andere vervoerder zoals Arriva, dit treinstation weer serieus in gebruik gaat nemen. Niet alleen tijdens schaatsevenementen, maar elke dag en per uur minimaal 1 keer hier een stop maken.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Provincie Fryslân 
Petitieloket:
Einddatum:
01-02-2019 
Petitionaris:
Jan Schaats 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Een paar krantenartikelen m.b.t. ergenissen van reizigers / schaatsliefhebbers die elk jaar groter lijkt te worden:

http://www.lc.nl/friesland/NS-geeft-Thialf-station-niet-op-21901033.html

http://www.lc.nl/friesland/Trein-rijdt-Thialf-voorbij-wel-bussen-21119716.html.

08-11-2018