Wij, burgers van Nederland en/of huurders van een (sociale) huurwoning, willen een EERLIJKE HUURprijs. Het huidige beleid creëert ARMOEDE in Nederland en maakt huurders met een beperkt inkomen AFHANKELIJK van instanties en overheid. Dat kan toch niet de bedoeling zijn? HUURVERLAGING is noodzakelijk!
Burgers van Nederland en/of huurders van een (sociale) huurwoning,
Dat …
Beste mensen, De petitie EERLIJKE HUUR staat nog steeds open. Aanbieden van de petitie in Den Haag kon niet vanwege de verkiezingen (geen tijd), te weinig handtekeningen, te weinig impact, corona, …… Whatever.
Het is actueler dan ooit.
Hoe kan je helpen om deze 'oude' petitie toch nog groot te maken? -Deel de petitie met familie/vrienden/buren -Deel deze mail, stuur het door naar bekenden -Deel in een groep of op je profiel op Facebook - …
Andere ideeën? Laat het weten en stuur een bericht terug.
De Facebook groep Eerlijke Huur is hier te vinden: EERLIJKE HUUR Word lid en laat je stem horen binnen de groep.
Fijne dag! En, zorg goed voor jezelf en daarmee voor jouw omgeving en de Aarde.
Alice
De foto die gebruikt is voor deze petitie komt van de website Fabriekofiel en laat een gezellig dorpsgezicht zien.
Een sociaal ondernemer in Delft, actief in de 19e eeuw, was Jacques van Marken (1845-1906). In 1884 richtte Van Marken de 'NV Gemeenschappelijk Eigendom' op.
Het doel van zijn onderneming was: Het bouwen en verhuren van gezonde woningen, kosthuizen, werkplaatsen, winkels, wasch- en badinrichtingen, op door haar te kopen gronden in het Agnetapark.
Van Marken zette daarmee een nieuwe maatschappelijke en stedenbouwkundige ontwikkeling in die ook buiten Nederland toonaangevend was. Van Marken was een pionier, hij ontwikkelde een bedrijfsfilosofie en had aandacht voor de sociale aspecten van zijn werknemers. Van Marken probeerde, samen met zijn vrouw Agneta, verbeteringen aan te brengen in de voorzieningen voor zijn werknemers en bouwde de eerste fabrieksnederzetting van Nederland, het Agnetapark. Dit park bestaat nog steeds en is prachtig. Het zijn echter geen sociale woningen meer.
De Nederlandse Gist & Spiritusfabriek NV, werd later de Gist-Brocades en is nu opgegaan in DSM. Eind 2019 was er in het oude monumentale 'Grote Kantoor' een mooie tentoonstelling om het werk van van Marken en de ontwikkelingen tot nu te herdenken. Zie ook de website 150jaargist.