U, de petitionaris
Quotes creator 20180416 123828

Eén internetsite voor ALLE te betalen rekeningen

4 ondertekeningen

Volgens het Nibud hebben veel mensen problemen met rekeningen administreren omdat rekeningen deels per post en deels per mail binnenkomen. Hierdoor vergeten mensen rekeningen te betalen en is de kans om in de schulden te raken aanwezig. Eén digitaal loket voor ALLE rekeningen van een burger kan een deeloplossing zijn.

Petitie

Wij

Ondertekenaars pleiten voor 1 landelijke internetsite waar men kan inloggen met DigiD waar ALLE openstaande rekeningen in 1 oogopslag zichtbaar zijn en betaald kunnen worden.

 

constateren

  • er bestaan teveel kanalen om rekeningen binnen te krijgen en dus te betalen.

  • veel mensen raken daardoor het overzicht kwijt

  • De kans op schulden is daardoor onnodig groter aan het worden.

  • Er zal concreet overheidswege iets aan gedaan moeten worden om deze kans op schulden te beperken in plaats van alleen maar campagnes.

  • Laat echter de keus bij iedereen zelf om zich aan te melden voor deze site.

 

en verzoeken

de overheid 1 website op te zetten waar bedrijven, stichtingen, sportverenigingen, iedereen die geld verlangd via facturen of rekeningen verplicht worden gesteld hun factuur op te sturen waarna het voor iedere individuele burger dmv inloggen met DigiD in één oogopslag zichtbaar is welke rekeningen betaald dienen te worden. Door middel van bijvoorbeeld iDEAL zullen mensen via deze site moeten kunnen betalen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
ambassadeur 
Petitieloket:
Einddatum:
16-10-2018 
Petitionaris:
Dhr. Kollee 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen