U, de petitionaris
Fnv2

Echte vertegenwoordigers, geen vakbonden

3 ondertekeningen

Wij zijn nog jong, maar door het continue blokkerende gedrag van vakbonden denken wij er niet aan om lid te worden van een vakbond. Omdat veel jongeren zich niet in het gedrag van vakbonden herkennen zijn zij niet langer een afspiegeling van werknemers in Nederland. Van binnenuit vakbonden veranderen lijkt met de gevestigde machten onbegonnen werk. Vakbonden hebben goede veranderingen teweeg gebracht voor werknemers in Nederland, maar de afgelopen jaren is er weinig positiefs te melden meer geweest. Wij roepen werkgevers en de politiek op om niet langer met dit selecte clubje werknemers te onderhandelen, maar te kiezen voor een gesprek met een representatieve vertegenwoordiging van deze werknemers. Dit zou juridisch mogelijk moeten worden, zodat een ondernemingsraad een CAO afsluit en werknemers onderhandelen over een pensioenakkoord, in plaats van ouderen die toevallig lid zijn van een vakbond.

Petitie

Wij

jonge niet-vakbondsleden, dus een groot deel van Nederland, die het oneens zijn met vakbonden en zich daar niet bij aan zullen sluiten

 

constateren

  • Dat minder dan 20% van de werkenden in Nederland lid is van een vakbond

  • Vakbondsleden zijn bovendien geen afspiegeling van degene die werken

  • De houding van vakbonden weerhoudt velen, vooral jongeren, ervan om er lid van te worden, wat de vakbonden verder van werkenden vervreemd

  • Desondanks hebben vakbonden nog altijd veel invloed bij ontwikkelingen op de arbeidsmarkt (of dankzij hen het gebrek daaraan)

  • Vakbonden hebben goede dingen gedaan, maar de laatste tijd niet meer. Ze verdienen een afscheidsborrel.

 

en verzoeken

  • Werkgevers om een aantal voorbeelden van andere werkgevers te volgen en met de ondernemingsraad te praten bij CAO onderhandelingen en niet met vakbonden.

  • De regering om vakbonden niet als vertegenwoordigers van werknemers te beschouwen, maar het parlement als vertegenwoordiger van de kiezer (en daarmee werknemers)

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
27-05-2019 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Ruben Tock 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen