You, the petitioner
Marc dul

Dullaert moet blijven als Kinderombudsman

2,793 signatures

Wij willen voorkomen dat de Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen gebruik maakt van zijn wettelijke recht om Dullaert, die formeel aan het eind is van zijn termijn, niet voor herbenoeming of verlenging voor te dragen aan de Tweede Kamer.

Petition

We

Willen dat Dullaert blijft als Kinderombudsman. Juist omdát hij zeer activistisch is voor álle kinderen in NL!

 

establish that:

Dat deze beslissing van de Nationale Ombudsman geenszins het belang van kinderen dient.

 

and request

Wij verzoeken de 2e kamer/parlement bij deze reorganisatie, en het daarmee verband houdende vertrek van Dullaert als Kinderombudsman anders te besluiten, zodat Dullaert als Kinderombudsman kan aanblijven dan wel herbenoemd wordt, zodat de belangenbehartiging van kinderen op activistische wijze behouden blijft. Wij dragen Dullaert hiermee voor aan de 2e kamer om hem als Kinderombudsman te herbenoemen.

The answer

Kamer beëdigt Kinderombudsman

Op 20 april 2016 heeft de Tweede Kamer Margrite Kalverboer officieel beëdigd als Kinderombudsman. De Tweede Kamer heeft Kalverboer op 5 april 2016 verkozen tot nieuwe Kinderombudsman. Kalverboer is bijzonder hoogleraar Kind, Pedagogiek en Vreemdelingenrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij volgt Marc Dullaert op als Kinderombudsman.

Bron: TweedeKamer.nl

 

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Reference:
Dullaert 
Closing date:
2016-04-01 
Answer expected:
2016-04-01 
Status:
Answered 
Lead petitioner:
Yvonne Fiege 
Organisation:
SOS-Jeugdzorg 
Website:

History

Signatures

Updates

Kamer beëdigt Kinderombudsman

Op 20 april 2016 heeft de Tweede Kamer Margrite Kalverboer officieel beëdigd als Kinderombudsman. De Tweede Kamer heeft Kalverboer op 5 april 2016 verkozen tot nieuwe Kinderombudsman.

+Read more...

Kalverboer is bijzonder hoogleraar Kind, Pedagogiek en Vreemdelingenrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij volgt Marc Dullaert op als Kinderombudsman.

Bron: TweedeKamer.nl

2016-05-12