U, de petitionaris
Marc dul

Dullaert moet blijven als Kinderombudsman

2.793 ondertekeningen

Wij willen voorkomen dat de Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen gebruik maakt van zijn wettelijke recht om Dullaert, die formeel aan het eind is van zijn termijn, niet voor herbenoeming of verlenging voor te dragen aan de Tweede Kamer.

Petitie

Wij

Willen dat Dullaert blijft als Kinderombudsman. Juist omdát hij zeer activistisch is voor álle kinderen in NL!

 

constateren dat:

Dat deze beslissing van de Nationale Ombudsman geenszins het belang van kinderen dient.

 

en verzoeken

Wij verzoeken de 2e kamer/parlement bij deze reorganisatie, en het daarmee verband houdende vertrek van Dullaert als Kinderombudsman anders te besluiten, zodat Dullaert als Kinderombudsman kan aanblijven dan wel herbenoemd wordt, zodat de belangenbehartiging van kinderen op activistische wijze behouden blijft. Wij dragen Dullaert hiermee voor aan de 2e kamer om hem als Kinderombudsman te herbenoemen.

Het antwoord

Kamer beëdigt Kinderombudsman

Op 20 april 2016 heeft de Tweede Kamer Margrite Kalverboer officieel beëdigd als Kinderombudsman. De Tweede Kamer heeft Kalverboer op 5 april 2016 verkozen tot nieuwe Kinderombudsman. Kalverboer is bijzonder hoogleraar Kind, Pedagogiek en Vreemdelingenrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij volgt Marc Dullaert op als Kinderombudsman.

Bron: TweedeKamer.nl

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Kenmerk:
Dullaert 
Einddatum:
01-04-2016 
Antwoord verwacht:
01-04-2016 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Yvonne Fiege 
Organisatie:
SOS-Jeugdzorg 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Kamer beëdigt Kinderombudsman

Op 20 april 2016 heeft de Tweede Kamer Margrite Kalverboer officieel beëdigd als Kinderombudsman. De Tweede Kamer heeft Kalverboer op 5 april 2016 verkozen tot nieuwe Kinderombudsman.

+Lees meer...

Kalverboer is bijzonder hoogleraar Kind, Pedagogiek en Vreemdelingenrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij volgt Marc Dullaert op als Kinderombudsman.

Bron: TweedeKamer.nl

12-05-2016