You, the petitioner
Screenshot 20201023 140533 %281%29

Dubbelspoor in Twente, Vechtdal en Nedersaksen

32 signatures

Spoortrajecten als Zwolle-Wierden in Twente en Emmen-Zwolle/Almelo zijn (grotendeels) enkelsporig. (Ook de toekomstige Nedersaksenlijn tussen Emmen en Veendam zal waarschijnlijk ook enkelsporig worden) treinen zouden overal gelegenheid moeten hebben, om elkaar in te halen. Dat kan alleen met dubbelspoor.

Petition

We

Treinreizigers in Twente, Vechtdal en de toekomstige Nedersaksenlijn.

 

observe

Er kan wel wat verbetering komen in de treindiensten in Vechtdal, Twente en de toekomstige Nedersaksen. Men wil in de toekomst een bijv. Intercity van Zwolle naar Enschede realiseren, ook een kwartierdienst van Zwolle naar Emmen en zowel een Intercity als stoptrein die in de toekomst over de Nedersaksenlijn van Twente via de Vechtdal en Veenkoloniën naar Groningen rijd. Niet te vergeten: de toekomstige trein die in 2024 van Bad Bentheim naar Coevorden zal rijden, willen ze in de toekomst ook naar Groningen laten rijden. Allemaal leuke wensen, maar dat is niet haalbaar met grotendeels enkelspoor. Kortom: het zou dan volledig dubbelspoor moeten worden in Twente, Vechtdal en straks de Nedersaksen.

 

and request

De enkelsporige trajecten in Twente, de Vechtdal en straks ook de Nedersaksen/Veenkoloniën: Zwolle-Wierden, Dalfsen-Mariënberg, Almelo-Mariënberg, Gramsbergen-Emmen en het toekomstige spoor Emmen-Veendam volledig dubbelspoor te realiseren, zodat treinen elkaar overal kunnen inhalen, en al die dienstregelingen haalbaar zijn.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2024-12-23 
Lead petitioner:
Tim Sekac 
Website:

History

Signatures