U, de petitionaris
Screenshot 20201023 140533 %281%29

Dubbelspoor in Twente, Vechtdal en Nedersaksen

36 ondertekeningen

Spoortrajecten als Zwolle-Wierden in Twente en Emmen-Zwolle/Almelo zijn (grotendeels) enkelsporig. (Ook de toekomstige Nedersaksenlijn tussen Emmen en Veendam zal waarschijnlijk ook enkelsporig worden) treinen zouden overal gelegenheid moeten hebben, om elkaar in te halen. Dat kan alleen met dubbelspoor.

Petitie

Wij

Treinreizigers in Twente, Vechtdal en de toekomstige Nedersaksenlijn.

 

constateren

Er kan wel wat verbetering komen in de treindiensten in Vechtdal, Twente en de toekomstige Nedersaksen. Men wil in de toekomst een bijv. Intercity van Zwolle naar Enschede realiseren, ook een kwartierdienst van Zwolle naar Emmen en zowel een Intercity als stoptrein die in de toekomst over de Nedersaksenlijn van Twente via de Vechtdal en Veenkoloniën naar Groningen rijd. Niet te vergeten: de toekomstige trein die in 2024 van Bad Bentheim naar Coevorden zal rijden, willen ze in de toekomst ook naar Groningen laten rijden. Allemaal leuke wensen, maar dat is niet haalbaar met grotendeels enkelspoor. Kortom: het zou dan volledig dubbelspoor moeten worden in Twente, Vechtdal en straks de Nedersaksen.

 

en verzoeken

De enkelsporige trajecten in Twente, de Vechtdal en straks ook de Nedersaksen/Veenkoloniën: Zwolle-Wierden, Dalfsen-Mariënberg, Almelo-Mariënberg, Gramsbergen-Emmen en het toekomstige spoor Emmen-Veendam volledig dubbelspoor te realiseren, zodat treinen elkaar overal kunnen inhalen, en al die dienstregelingen haalbaar zijn.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
23-12-2024 
Petitionaris:
Tim Sekac 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen