U, de petitionaris
Dsc00302

Dijk Tiel-Waardenburg: een dijk voor iedereen, maar hoe?

108 ondertekeningen

De gemeente West Betuwe wil een verkeersveilige ‘gastvrije dijk’ waar de fietser ‘hoofdgebruiker is en de auto te gast’. Het asfalt moet zo smal mogelijk blijven. Hoe dit uitgewerkt wordt, is onduidelijk. Wij willen als bewoners een belangrijke stem hebben in de inrichting van 'onze' dijk.

Petitie

Wij

Bewonersinitiatief De Ideale Rivierdijk, dorpstafels Neerijnen, Varik/Heesselt en Ophemert en de Facebookgroep Fijn in Opijnen.

 

constateren

  • Er is geen unanieme oplossing voor het traject Tiel- Waardenburg.
  • Wij willen geen dijk met eenrichtingsverkeer zodat het verkeer door de dorpen moet.
  • Of eentje die overal helverlicht is. Kijk ook eens naar innovatieve manieren van verlichting, met sensoren bijvoorbeeld.
  • Er kunnen soms drempels worden geplaatst.
  • Daarnaast vinden wij recreatie belangrijk. Een fiets/voetgangerspad onderlangs is een optie. Kijk daarom naar de lokale situatie.

 

en verzoeken

Wij verzoeken de gemeente West Betuwe samen met de dorpstafels en facebookgroep per stuk dijk te onderzoeken hoe de dijk zo veilig en aangenaam mogelijk kan worden ingericht. Met zo min mogelijk nadelen voor de bewoners. Waar is de dijk de hoofdontsluiting, waar kunnen fietsers onderlangs, waar kan innovatieve verlichting met sensoren worden toegepast, of kunnen drempels gelegd, waarom geen apart fiets/voetgangerspad onderlangs de dijk? Etcetera!

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
West Betuwe 
Petitieloket:
Einddatum:
20-12-2021 
Petitionaris:
Jacqueline Maris 
Organisatie:
Bewonersinitiatief De Ideale Rivierdijk, dorpstafels Neerijnen, Varik/Heesselt en Ophemert, en facebookgroep Fijn in Opijnen  

Geschiedenis

Ondertekeningen