You, the petitioner
Anne kooij bomen kerkhof

Deventer, laat gezonde bomen staan

2,100 signatures

Monumentale, gezonde bomen worden in Deventer zomaar gekapt omdat er een paar tussen staan die ziek zijn of zouden kunnen worden. Wij willen dat Deventer meer respect toont voor de natuur door gezonde bomen te laten te staan.

Petition

We

inwoners van Deventer

 

observe

  • dat er steeds meer wordt gekapt in Deventer.
  • Nu mag in Deventer, in een laan waar 40% (of meer) van de bomen: 'ziek is of ziek zou kunnen worden', alles worden gekapt.
  • Resultaat: meer hittestress, minder CO2 opname, dus slecht voor klimaatverandering, minder levengevend zuurstof en waterdamp om regen te vormen
  • het prachtige aangezicht is weg
  • habitat gaat verloren.

 

and request

  • dat het bomenbeleid van Deventer het volgende uitgangspunt krijgt: Alle gezonde bomen blijven staan!

  • dat dit principe ook wordt meegenomen in reeds aangevraagde en nog aan te vragen kapvergunningen onder het oude beleid.

  • graag informatievoorziening over aangevraagde kapvergunningen die makkelijk vindbaar is voor alle inwoners van Deventer, bijvoorbeeld via e-mail alerts en/of kaplinten.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Deventer 
Petition desk:
Closing date:
2022-06-23 
Lead petitioner:
Frederique Hijink 
Website:

History

Signatures

Updates

Platanen en andere bomen op de Stromarkt en het Grote Kerkhof

We willen via deze petitie ook aandacht vragen voor de voorgenomen kap van de gezonde bomen op de Stromarkt en het Grote Kerkhof. Meerdere grote platanen (bijv.

+Read more...

voor de bieb) en nog andere bomen moeten sneuvelen voor de 'herinrichtingsplannen'. Maar die pleinen kunnen natuurlijk ook zo worden ontworpen dat de bestaande bomen in het nieuwe ontwerp worden geïntegreerd. Die bomen zijn beeldbepalend en kunnen nog heel lang mee. Ze geven meer schaduw, verkoelen de pleinen beter, en nemen meer CO2 op dan jonge boompjes. De ondertekenaars die er vanaf midden oktober bij zijn gekomen hebben deze petitie met name ondertekend om deze bomen te redden. Rond die datum verschenen namelijk de volgende berichten: Bert Zielhuis, van de Deventer Bomenstichting. En de reactie van Anne Kooij

2021-11-10

Onze petitie heeft succes gehad ! !

Ook dankzij flinke steun van GroenLinks, die een motie indiende toen het nieuwe bomenbeleidsplan een veel te zwakke verbetering voorstelde. Dat plan stelde voor laanbomen: alles om bij minder dan 50% ziek, Voorheen was dat 40%, GL stelde voor 70%, en die motie is aangenomen! Heel erg bedankt, ondertekenaars, we hebben hiermee heel veel bomen gered !! Overigens: de hogere kosten die dit met zich meebrengt zullen deels ook goedgemaakt worden doordat de houtprijs enorm stijgt.

+Read more...

Ik denk dat de gemeente daardoor minder geld hoeft te betalen aan de opdrachtnemers die de bomen kappen, zij krijgen er ten slotte per stuk meer voor, nu. Het bericht staat in de Stentor, en wellicht ook in Tubantia: https://www.destentor.nl/deventer/deventer-gaat-voortaan-minder-rigoureus-bomen-kappen-na-protesten-over-kaalslag~ae0bbae8/

2021-07-09

Petitie is aangeboden!

Gisteravond hebben wij onze petitie aangeboden aan raadsleden van aardig wat fracties en de burgermeester. Het was digitaal, dus hebben we niet bij kunnen houden van welke fracties, maar er waren zo'n 10 raadsleden ingelogd.

+Read more...

In dit eerste kwartaal van 2021 wordt een nieuw bomenbeleidsplan vastgesteld, zo vertelde Tjeerd van der Meulen, fractievoorzitter van Groen Links. Wij hopen dat deze actie een zet in de goede richting heeft gegeven, en danken jullie allemaal voor je steun! (de petitie blijft open tot 23 juni).

2021-02-18