U, de petitionaris
Kap b weg

Deventer, laat gezonde bomen staan

949 ondertekeningen

Monumentale, gezonde bomen worden in Deventer zomaar gekapt omdat er een paar tussen staan die ziek zijn of zouden kunnen worden. Wij willen dat Deventer meer respect toont voor de natuur door gezonde bomen te laten te staan.

Petitie

Wij

inwoners van Deventer

 

constateren

  • dat er steeds meer wordt gekapt in Deventer.
  • Nu mag in Deventer, in een laan waar 40% (of meer) van de bomen: 'ziek is of ziek zou kunnen worden', alles worden gekapt.
  • Resultaat: meer hittestress, minder CO2 opname, dus slecht voor klimaatverandering, minder levengevend zuurstof en waterdamp om regen te vormen
  • het prachtige aangezicht is weg
  • habitat gaat verloren.

 

en verzoeken

  • dat het bomenbeleid van Deventer het volgende uitgangspunt krijgt: Alle gezonde bomen blijven staan!

  • dat dit principe ook wordt meegenomen in reeds aangevraagde en nog aan te vragen kapvergunningen onder het oude beleid.

  • graag informatievoorziening over aangevraagde kapvergunningen die makkelijk vindbaar is voor alle inwoners van Deventer, bijvoorbeeld via e-mail alerts en/of kaplinten.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Deventer 
Petitieloket:
Einddatum:
23-06-2021 
Petitionaris:
Frederique Hijink 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Petitie is aangeboden!

Gisteravond hebben wij onze petitie aangeboden aan raadsleden van aardig wat fracties en de burgermeester. Het was digitaal, dus hebben we niet bij kunnen houden van welke fracties, maar er waren zo'n 10 raadsleden ingelogd.

+Lees meer...

In dit eerste kwartaal van 2021 wordt een nieuw bomenbeleidsplan vastgesteld, zo vertelde Tjeerd van der Meulen, fractievoorzitter van Groen Links. Wij hopen dat deze actie een zet in de goede richting heeft gegeven, en danken jullie allemaal voor je steun! (de petitie blijft open tot 23 juni).

18-02-2021

De petitie wordt over 4 dagen aangeboden!

Onze 'alternatieve bomenstichting' zal op 17 februari, een digitale presentatie houden voor ongeveer 11 raadsleden van Deventer. Er zijn al 920 handtekeningen opgehaald ! ! Top ! Misschien komen er nog wat bij, en halen we de 1000 nog.

+Lees meer...

We hebben goede argumenten verzameld om bomen zoveel mogelijk te laten staan, en ook goede adviezen over een natuurvriendelijker beleid met meer betrokkenheid vanuit de bevolking. Wish us luck !

13-02-2021

Artikel over kap aan de Boxbergerweg in dagblad De Stentor.

https://www.destentor.nl/deventer/enorme-kaalslag-in-diepenveen-roept-emoties-en-vragen-op-zonde-dat-moet-echt-anders~a834c4403/

Bovenstaand artikel is mogelijk alleen leesbaar voor abonnees, maar verscheen ook in Tubantia:

https://www.tubantia.nl/deventer/enorme-kaalslag-in-diepenveen-roept-emoties-en-vragen-op-zonde-dat-moet-echt-anders~a834c4403/ .

24-12-2020