U, de petitionaris
Martijna kuiper  0263 met naamkopie

De Willibrordkerk in Utrecht openhouden voor iedereen

2.920 ondertekeningen

De kerk is een voorbeeld van oogstrelende neogotiek. Nu vinden 26.000 bezoekers per jaar er een hartelijk welkom. De kerk is met 8,5 miljoen euro gemeenschapsgeld gerestaureerd maar dreigt verkocht te worden. Wij willen de combinatie van religieuze en culturele/toeristische functies behouden.

Petitie

Wij

Inwoners en bezoekers van Utrecht, begaan met religie, spiritualiteit, cultuur, muziek en toerisme.

 

constateren

  • Door het principebesluit van B&W dreigt de zeggenschap over het gebouw in handen te vallen van een streng religieuze groep.

  • Hun opvattingen zijn omstreden en staan haaks op het Coalitieakkoord “Utrecht maken we samen”, met kernwaarden over een tolerant klimaat.

  • Als deze groep het exclusieve gebruik krijgt, verliest het gebouw zijn gastvrije religieuze, culturele en toeristische functies voor de inwoners en bezoekers van Utrecht.

 

en verzoeken

Wij verzoeken de gemeenteraad het principebesluit niet over te nemen en B&W te adviseren dit besluit te heroverwegen. Door mee te werken aan een andere oplossing kunnen de religieuze, culturele en toeristische functies gelijkwaardig behouden blijven en kan iedereen genieten van dit prachtige monument.

Onderteken deze petitie

 

Details

Ontvanger:
Utrecht 
Petitieloket:
Einddatum:
01-06-2017 
Antwoord verwacht:
01-06-2017 
Status:
Ondertekenbaar 
Petitionaris:
Stichting Culturele Evenementen St. Willibrordkerk 
Organisatie:
Stichting Culturele Evenementen St. Willibrordkerk 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

Overhandigd op 1 juni aan de burgemeester en de raad

De burgemeester maakt melding van het overhandigen van de petitie voorafgaand aan die vergadering. De burgemeester geeft de petitie aan de griffie die het verspreidt onder de leden van de gemeenteraad.

+Lees meer...

Zie deze videoregistratie gedurende een minuut vanaf 16:30

02-06-2017

aanbieden petitie

Op 1 juni 2017 om 12:15 uur wordt de petitie aangeboden aan de burgemeester van Utrecht, de heer J. van Zanen. Oude Stadhuis, Stadhuisburg te Utrecht.

De petitie sluit om woensdag 31 mei om 12:00 uur.

29-05-2017

De teller staat op 1340 handtekeningen

Met uw handtekening onder de petitie steunt u ons bij onze poging om de Willibrordkerk open te houden voor iedereen. Dank u wel.

We hebben tot nu toe 1340 steunbetuigen ontvangen en we gaan nog even door.

Bij de start hebben we opgeroepen om meer te doen, bijvoorbeeld door een reactie naar de raadsfractie van jouw favoriete politieke partij te sturen. Dat kan via e-mail naar griffie.gemeenteraad@utrecht.nl. (let op het puntje)

Namens bestuur SCEW André Braun, secretaris.

.

08-05-2017